Kedvenc Youtube csatornák felvétele RSS olvasó programba

Ha valaki előszeretettel olvasgatja az internet friss híreit egy RSS olvasóban, s emellett szereti nézni a kedvenc Youtube csatornáit is minden nap, az alábbi módszerrel pillanatok alatt összevonhatja ezt a két dolgot. Vagyis a kedvenc blogokból, híroldalakról, online magazinokból beérkező irományok mellett akár a Youtube-os feliratkozásainak legfrissebb videóit is könnyedén eléri mostantól az RSS olvasóban. Így gyakorlatilag egyetlen felületen lesz elérhető minden, ami fontos. Ráadásul a Youtube csatornák felvétele RSS olvasó programba nem is túl komplikált eljárás, nem kell hozzá semmi extra, csak arról kell megbizonyosodnunk, hogy az általunk használt RSS olvasó program képes-e OPML fájlok importálására.

Youtube csatornák felvétele RSS olvasó programba

RSS olvasóból van rengeteg. A mi személyes kedvencünk a Reeder, legalábbis macOS és iOS alatt. De mutattunk már látványosabbat is, s akadnak persze Windowsra és Androidra is remek választások. A lényeg, hogy olyat válasszunk, amelyik alkalmas a fentebb már említett OPML fájlok importálására, mert erre a funkcióra szükség lesz.

Kezdésnek nyissuk meg a Youtube Feliratkozáskezelő felületét.

Itt listába szedve láthatjuk, mely csatornákra iratkoztunk fel korábban. A lista alján találunk egy Feliratkozások exportálása gombot. Erre kattintva a Youtube egy xml kiterjesztésű fájlt generál nekünk, amit a böngészőnk nyomban le is tölt az alapértelmezett letöltési mappába.

Keressük meg a letöltött fájlt (subscriptionmanager.xml) a rendszerünk fájlkezelőjében (Intéző, Finder, Total Commander stb., ki mit használ. Ha megvan, nevezzük át az xml kiterjesztés opml kiterjesztésre. Ha ez is megvan, nincs más dolgunk, mint elindítani az RSS olvasó programot és annak menüjében importálni ezt a letöltött OPML fájlt. Ez az eljárás minden RSS olvasó szoftvernél más és más, így például a Reederben létre kell hoznunk Preferences ablak Accounts részében egy RSS (local, no syincing) formátumú csoportot.

Ezt megnyitva már működni fog a Subscriptions menü Import from OPML… menüpontja, s pár kattintással később már látjuk is a friss Youtube videók címeit az RSS gyűjteményünkben. Ha ezt a program engedi, akkor természetesen csatornánként vagy ömlesztve is átnézhetjük a friss anyagokat. Mostantól tehát egyetlen felületen láthatjuk a weboldalak híreit, cikkeit és a számunkra fontos Youtube csatornák szalagcímeit is. S utóbbiakat is megnyithatjuk egyetlen kattintással, amikor kedvünk tartja.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató