Látványos 3D animált kandalló háttérnek vagy képernyőkímélőnek

Nyakunkon a tél és a karácsony, ilyenkor nagyon jól esik a hideg idő elől visszavonulni a meleg szobába, s egy csésze kávé, tea, vagy forró csoki (kinek melyik a kedvence) kortyolgatása mellett olvasni, vagy mivel olyan modern időket élünk, nyomkodni a billentyűzetet vagy tapogatni valamilyen érintőképernyőt. S milyen kellemes is az, ha ilyenkor kellemes kandalló tűz mellett tehetjük mindezt, miközben ropog a tűzre vetett fa és sejtelmes narancs-vörös fény tölti be a szobát. Jó ez, ha valakinek van otthon kandalló. De mit tegyen az, akinek nincs ilyen kéznél? Nos, ahelyett, hogy a szoba közepét raknánk tüzet, van egyszerűbb módszer is. S mivel olyan modern időket élünk (ugye…), a megoldást a számítógép, esetünkben egy Mac jelentheti. Létezik ugyanis macOS-re egy látványos 3D animált kandalló, amely éppúgy használható mozgó háttérképként, mint képernyőkímélőként. S azt kell mondjuk, utóbbi esetben a megtévesztésig olyan, mint az igazi.

 

Fireplace 3D: látványos 3D animált kandalló

A Fireplace 3D nevű alkalmazásból letölthetünk ingyenes és fizetős verzió verziót is a Mac App Store-on keresztül. Előbbi csak egyféle kandallót hajlandó imitálni, de mivel az is kellően látványos, így ez nem akkor hiányosság. Aki viszont változatosságra vágyik, pár száz forintért beszerezheti a több variációt is tartalmazó változatot.

Hasonlóan a korábban bemutatott 3D-s cápákhoz, delfinekhez és 3D-s koi pontyokhoz, itt is van háttérképes és képernyőkímélős üzemmód, s itt is meghatározhatjuk, hogy hangeffekteket (tűzropogás) is szeretnénk-e, vagy megelégszünk a látvánnyal. Utóbbit is testreszabhatjuk, mert a teljes változatban – ahol választhatunk háromféle kandalló közül – külön opció van a kandalló egyes elemeinek ki- illetve bekapcsolásához, illetve a processzort kímélendő az áramló forró levegő szimulációját is kikapcsolhatjuk, amitől ugyan kevésbé élethű lesz a látvány, de cserébe kevésbé kell erőlködnie a gépnek, hogy a lángok mellett más programok kiszolgálásával is foglalkozzon.

Mindent egybevetve nagy kár, a Fireplace 3D egy kifejezetten hangulatosra sikeredett képernyőkímélő/animált háttérkép, amely így a tél beálltával igencsak fel tudja dobni az ember estéit.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató