Saját emoji készítése avatarnak a közösségi oldalakra

A közösségi oldalakon, sőt, szinte minden online szolgáltatásban, ahol létrehozhatunk saját fiókot, lehetőségünk van ún. avatarok használatára. Vagyis az adott fiókhoz hozzárendelhetünk egy fotót, vagy egy tetszőleges képet, amely minket jelképez. Korábban mutattunk már online avatar készítő programot, illetve olyan megoldásokat is, amelyekkel fotóinkat tuningolhatjuk, hogy vicces ábrákat kreáljunk belőlük erre a célra. Ma két olyan ingyenes online alkalmazást mutatunk, amelyekkel egy saját emoji készítése szinte gyerekjáték. Így teljesen testreszabott emojikat használhatunk a Facebookon, Twitteren vagy bármely más közösségi oldalon avatarként.

 

Saját emoji készítése avatarnak, pár kattintással

Kezdjük azzal a megoldással, amellyel a hagyományos emoji képecskék stílusában hozhatunk létre saját figurákat. Az Emoji Maker nagyon egyszerűen használható, ráadásul még regisztrációra sincs szükség. Csak kattintsunk a Start Design feliratú gombra és már dolgozhatunk is új avatarunkon. A programban kategóriákra bontva találjuk a különböző stílusú fejeket, szemeket, szájakat, orrokat, s hasonló összetevőket, amelyekre szükség lehet az egyedi emoji készítésekor. Sőt, megtaláljuk itt népszerű emoji figurák (panda, kutya, béka, robot stb.) alapjait is, így azok mimikáját is átszabhatjuk a szemöldök, szem, száj stb. módosításával. Minden elem önálló rétegre kerül és egyszerű fogd és vidd módszerrel lehet őket a megfelelő pozícióba tolni.

Ha szükséges, a jobb oldali sávban látható színes eszköztár segítségével lehet törölni, vagy egymáshoz képest átmozgatni a rétegeket. Pár percnyi próbálkozás után valószínűleg bárki könnyedén boldogul a felülettel. Ha végeztünk, a Save gombra kattintva véglegesíthetjük a frissen készült emojit, majd a megjelenő lapról a böngészőnkben megszokott módon, PNG képként (áttetsző háttérrel) tölthetjük le.

Másik ajánlatunk a Disney Emoji Maker, amely nevéhez hűen a Disney Blitz! stílusában tud emojikat gyártani. Ennek használata sem bonyolultabb, sőt, letisztultabb is a felülete az előzőleg bemutatott oldalhoz képest.

A végeredmény itt is teljesen egyedi lehet, bár egy fokkal távolabb áll a hagyományos emoji stílustól. Mindenesetre nagyon jól festhet a közösségi oldalakon egy Disney stílusú avatar is. Miután megterveztük és véglegesítettük a saját figuránkat, a Share gombra kattintva még meg kell adnunk az életkorunkat, majd a program tájékoztatást ad arról, miként tudjuk felhasználni az elkészült képet. Ezután már megjelenik a figura alatt a Save gomb, illetve egy Facebook és Twitter megosztást. A Save gombra kattintva a böngészőnkben megszokott módon tudjuk letölteni az oldalon megjelenő végleges képet.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató