Számítógépes vagy okostelefonos mockup készítése ingyen

Visszatérő olvasóink folyamatosan találkozhatnak nyitóképeinkkel, amelyeken az éppen tesztelt szoftverekről készült képernyőkép látható valamilyen egyedi környezetben, a program futtatásához szükséges eszköz képernyőjén. Az ilyen mockup képek készítésének nagymestere – szerintünk – a Smartmockup oldal, amelyről anno írtunk részletes tesztet is. Azonban a Smartmockup csak részben ingyenes, igaz, cserébe ott nem csak IT termékeket, hanem könyveket, plakátokat, névjegyeket, pólókat stb. is elláthatunk egyedi képekkel, logókkal. Szóval a lehetőségek tárháza, több mint 800 mockup modellel, folyamatosan bővülő gyűjteménnyel. Ma viszont egy olyan, teljesen szolgáltatást mutatunk, amellyel villámgyorsan megoldható egy-egy a számítógépes vagy okostelefonos mockup készítése ingyen és bérmentve. A végeredmény pedig abszolút profi és kellően nagyfelbontású bármilyen felhasználásra.

Számítógépes vagy okostelefonos mockup készítése ingyen, online

A Mockuper egy kifejezetten jól összerakott online szolgáltatás, amelyben több száz IT-s mockup vár ránk: számítógépek, okostelefonok, okosórák, tabletek sorakoznak különféle fotókon. Vannak különféle szituációkban fotózott készülékek és akadnak olyanok, amelyek környezetét utólag mi alkothatjuk meg egy grafikai programban, vagy akár meghagyhatjuk a sima áttetsző hátteret és felhasználhatjuk a képet illusztrációnak mondjuk egy frissen fejlesztett szoftver honlapján. A felhasználás ingyenes, az elkészített mockupokat díjmentesen használhatjuk magán- és üzleti célra egyaránt. Szóval ingyen hozhatjuk létre a mokcup képeket és a felhasználásukért sem kell fizetnünk.

De ez még nem minden! Az ingyenesség ugyanis nem ment a minőség rovására. A Mockuper használata nagyon egyszerű: kiválasztjuk a nekünk legjobban tetsző fotót vagy renderelt 3D-s modellt, majd egyszerűen feltöltjük a képernyőjén elhelyezni kívánt képernyőképet. Ezután még kiválaszthatjuk azt is, milyen stílusú tükröződés-effekttel szeretnénk megspékelni a képet.

Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor már csak egy kattintás a képernyő jobb alsó sarkában látható letöltés gombra, ki kell választani a kívánt képméretet és tölthetjük is le újdonsült mockupunkat.

Bár a választék itt jóval visszafogottabb, mint a már említett másik szolgáltatásnál, viszont extraként a Custom mockup gombra kattintva akár egyedi mokcup képeket is összeeszkábálhatunk, Photoshop használata nélkül.

Feltölthetünk saját fényképet az adott kütyüről, majd kijelölhetjük annak képernyőjét, végül elhelyezhetjük rajta a képernyőképet, tükröződés effekttel együtt. Mellesleg ilyen átalakítható mockup fotókból találunk sokat a pixabay.com oldal ingyenes képgyűjteményében, ha ezeket letöltjük, bármelyikre elhelyezhetünk képernyőképet, mindenféle plusz grafikai alkalmazás használata nélkül, pár mozdulattal.

Összegzésül

Mindent egybevetve az ingyenes lehetőségek közül a Mockuper szerintünk a legjobb. Itt nem derül ki a végén, hogy az XL méretű képeket már csak pénzért vásárolhatjuk meg, teljesen ingyen használhatjuk. Ehhez képest pedig igencsak jól testreszabható minden benne.A választék töredéke a Smartmockupshoz képest (ráadásul itt 98%-ban csak IT eszközökben gondolkozhatunk), de Custom Mockup funkció igencsak tágíthatja a lehetőségeinket. Szóval ha szoftverekhez készítenénk mockupokat, feltétlenül érdemes megismerkedni vele.

Ne maradjon le erről sem!