Üzenetek mentése iCloud felhőbe iOS 11.4 alatt

Megjelent az iOS 11 legújabb 11.4-es frissítése, amelyben végre debütált egy régóta várt funkció: mostantól az Üzenetek appban küldött és fogadott üzeneteinket képes elmenteni a rendszer az Apple felhő szolgáltatásába, így akár több eszközön is elérhetjük azokat. Az iCloudba mentett üzenetek azonnal megjelennek minden eszközünkön, amelyeket azonos Apple ID-val használunk. Ha egy üzenetet törlünk az egyik eszközön, az automatikusan törlődik a többiről is. A funkció már régóta a béta verziók része volt, de eddig valamiért mindig kimaradt a végleges változatokból. Mostantól viszont már nem jelent gondot az üzenetek mentése iCloud felhőbe iOS alatt. Alapértelmezésben viszont nincs bekapcsolva a funkció, így aki használni szeretné, annak a következőket kell tenni.

 

Üzenetek mentése iCloud felhőbe iOS alatt

A funkció beállítása tulajdonképpen gyerekjáték, pár mozdulat csupán és üzeneteink máris az iCloudba kerülnek:

  • Nyissuk meg a Beállítások appot az iPhone-on vagy iPaden.
  • Navilágjunk el az iCloud beállításokhoz (ez a Beállítások app legelső opciója, ahol általában a bejelentkezett fiókhoz megadott nevünk látható).
  • A megjelenő lapon válasszuk az iCloud menüpontot.
  • Az ekkor előbukkanó lapon találjuk Az iCloudot használó alkalmazások részt, benne egy listával a szolgáltatást használó appokról. Itt keressük meg az Üzenetek appot és kapcsoljuk be a mellette látható kapcsolót (zöld legyen a kapcsoló bal oldala). A bekapcsolás feltétele a Kétlépéses hitelesítés funkció használata, de erre a rendszer külön figyelmeztet minket, ha eredetileg ez nem lenne bekapcsolva (addig nem tudjuk bekapcsolni az üzenetek szinkronizálását sem).

Ettől kezdve az üzenetek automatikusan bekerülnek az iCloud felhőnkbe, így minden olyan eszközön elérjük őket, amelyeken ugyanazzal az Apple ID-val vagyunk bejelentkezve, illetve egy esetleges iPhone / iPad újratelepítéskor is könnyedén visszaállíthatjuk azokat.

Ne maradjon le erről sem!