Üzenetek mentése iCloud felhőbe iOS 11.4 alatt

Megjelent az iOS 11 legújabb 11.4-es frissítése, amelyben végre debütált egy régóta várt funkció: mostantól az Üzenetek appban küldött és fogadott üzeneteinket képes elmenteni a rendszer az Apple felhő szolgáltatásába, így akár több eszközön is elérhetjük azokat. Az iCloudba mentett üzenetek azonnal megjelennek minden eszközünkön, amelyeket azonos Apple ID-val használunk. Ha egy üzenetet törlünk az egyik eszközön, az automatikusan törlődik a többiről is. A funkció már régóta a béta verziók része volt, de eddig valamiért mindig kimaradt a végleges változatokból. Mostantól viszont már nem jelent gondot az üzenetek mentése iCloud felhőbe iOS alatt. Alapértelmezésben viszont nincs bekapcsolva a funkció, így aki használni szeretné, annak a következőket kell tenni.

 

Üzenetek mentése iCloud felhőbe iOS alatt

A funkció beállítása tulajdonképpen gyerekjáték, pár mozdulat csupán és üzeneteink máris az iCloudba kerülnek:

  • Nyissuk meg a Beállítások appot az iPhone-on vagy iPaden.
  • Navilágjunk el az iCloud beállításokhoz (ez a Beállítások app legelső opciója, ahol általában a bejelentkezett fiókhoz megadott nevünk látható).
  • A megjelenő lapon válasszuk az iCloud menüpontot.
  • Az ekkor előbukkanó lapon találjuk Az iCloudot használó alkalmazások részt, benne egy listával a szolgáltatást használó appokról. Itt keressük meg az Üzenetek appot és kapcsoljuk be a mellette látható kapcsolót (zöld legyen a kapcsoló bal oldala).

Ettől kezdve az üzenetek automatikusan bekerülnek az iCloud felhőnkbe, így minden olyan eszközön elérjük őket, amelyeken ugyanazzal az Apple ID-val vagyunk bejelentkezve, illetve egy esetleges iPhone / iPad újratelepítéskor is könnyedén visszaállíthatjuk azokat.

Ne maradjon le erről sem!