Képek mentése PDF dokumentumokból gyorsan, online

Ha feltétlenül állást kellene foglalnunk a kérdésben, akkor a kedvenc PDF manipuláló honlapunk bizonyára a PDF Candy lenne, amelyről itt írtunk korábban részletes tesztet. Ez egy ingyenes online PDF eszköztár, amellyel szinte teljesen átszabhatunk PDF dokumentumokat: kitörölhetünk oldalakat, összefűzhetünk vagy éppen oldalakra cincálhatunk PDF fájlokat stb. Ezúttal egy sokak által keresett funkcióra hívnánk fel a figyelmet: a képek mentése PDF dokumentumokból szinte gyerekjáték ezen az oldalon. Máris mutatjuk a teljes folyamatot.

Képek mentése PDF dokumentumokból

A PDF Candy alkalmas arra is, hogy a PDF dokumentum minden egyes oldalát önálló JPG képként mentse le (ehhez ezt az aloldalt kell meglátogatnunk), de ha mi kifejezetten csak a dokumentumba ágyazott képekre, fotókra áhítozunk, azokat is kibányássza nekünk.

  • Nyissuk meg a böngészőben ezt a linket (ez a PDF Candy Extract images from PDF aloldala, amely a főoldal menüjéből is elérhető amúgy)
  • Töltsük fel a kérdéses PDF-et az Add File(s) gombra kattintva (sajnos a méret limitált, maximum 10 MB-os fájlokkal dolgozhatunk)
  • Az átalakítás végeztével kattintsunk a Download file feliratú gombra. Ekkor egy ZIP fájlba csomagolva letöltődik az összes képfájl, amelyeket a PDF Candy “kiszabadított” a PDF dokumentumból. A mentést végezhetjük közvetlenül Dropbox vagy Google Drive fiókunkba is.

A 10 MB-os korlát egy képeket tartalmazó PDF esetében azért elég komoly gond lehet, így ha ennél nagyobb állománnyal van dolgunk, akkor vagy le kell tölteni a PDF Candy windowsos alkalmazását (amelyben nincs méretkorlát, viszont csak részben ingyenes a használata), vagy ha szeretnénk megúszni telepítés nélkül, akkor egy másik online megoldás után kell néznünk.

Alternatív online megoldás méretkorlát nélkül

Szintén remek oldal a PDF24 Tools amelynél nincs méretlimit sem, így akár nagyobb PDF fájlokból is kinyerhetjük vele a képeket. Ehhez látogassuk meg az Extract images from PDF files aloldalát, töltsük fel a kérdéses dokumentumot és pár pillanattal később már tölthetjük is le ZIP fájlba csomagolva a kimazsolázott képeket.

Képfájlok kimentése Word dokumentumokból

Aki esetleg Word dokumentumokból szeretne képeket kimenteni, annak ajánljuk korábbi cikkünket, amelyben ennek mikéntjét írtuk le. Ráadásul több megoldással is szolgáltunk e feladat elvégzésére.

Ne maradjon le erről sem!