Képfájlok kimentése Word dokumentumból

Nincs is annál nagyobb élmény, mint amikor valakitől Word dokumentumba ágyazva kapunk meg fotókat, amelyekre nekünk képfájlként lenne szükségünk. A Word ilyenkor nem hajlandó “kiadni” nekünk a képfájlokat, így azok az olykor több MB méretű dokumentumba ágyazva maradnak, mi pedig kérhetjük a feladótól újra az egész gyűjteményt, ha lehet, JPG formátumban. Vagy mégsem? Megoldható a képfájlok kimentése Word dokumentumból?

 

Képfájlok kimentése Word dokumentumból

Nos, nem feltétlenül kell rögtön kétségbe esnünk. Vagy ugyanis egy módszer, amelynek segítségével viszonylag könnyen hozzájuthatunk a képekhez, azok eredeti méretében (vagyis akkor képfájlként, amekkorák a dokumentumba ágyazásukkor voltak).

Ehhez nem kell mást tennünk, csak a Word Fájl menüjében a Mentés másként menüpontra kattintani és formátumként a Weblap opciót választani.

Miután megadtuk a célmappát, a program szépen lementi a dokumentum teljes tartalmát HTML weblapként, az eredetileg beágyazott képeket pedig egy, a HTML egy mappába szortírozza. Így ott minden képet megtalálunk, eredeti formátumában.

 

Pótmegoldás

Ha valaki még ennél is egyszerűbb megoldásra vágyik, próbálja ki az ingyenes Office Images Extraction Wizard nevű kis alkalmazást. Ezzel még egyszerűbben megoldható a képfájlok kimentése Word dokumentumból, sőt, akár egyéb irodai szoftverek dokumentumaiból is.

Ennek segítségével pár kattintással megoldható a képek kimentése a dokumentumokból, ráadásul nem csak a Microsoft Office formátumokat támogatja, hanem ODT, ODP, PDF, EPUB, vagy akár Apple Pages, Numbers dokumentumokból is kinyeri a beágyazott képfájlokat.

Ne maradjon le erről sem!