Heti TOP: ingyenes irodai csomag és profi fájlkezelők

A héten mutattunk egy kifejezetten sokoldalú irodai szoftvercsomagot, amely személyes használatra teljesen ingyenes. Van benne szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációs szoftver, melyeknek a felülete – amellett, hogy teljesen magyar nyelvű – nagyon hasonlít a Microsoft Office-hoz. Sőt, funkciók és formátumok tekintetében is kompatibilis az irodai etalonnal.

Emellett mutattunk néhány hasznos – és ingyenes – segédprogramot, amelyekkel sokkal egyszerűbbé válik a fájlok és mappák menedzselése a számítógépen, egészen pontosan Windowson. Van kétpaneles megoldás is a Norton Commander klónok rajongóinak, de akad olyan is, amelyik inkább egy felturbózott Windows Intézőre hasonlít.

Végül nem feledkeztünk meg a Macet használókról sem. Nekik mutattunk néhány igen jól sikerült maces szoftvert, amelyek jól jöhetnek a napi munka megkönnyítéséhez. Ráadásul mindegyik része a Setapp csomagnak is, így akár egyelten előfizetéssel hozzájuthatunk mindegyikhez (plusz még közel száz további maces alkalmazáshoz).

Ne maradjon le erről sem!