Két zseniális online fájlkonvertáló szolgáltatás, ingyen

Kedvenc online konvertáló szolgáltatásunk kétség kívül a CloudConvert, amelyről korábban már írtunk részletes bemutatót. De értelemszerűen nem ez az egyetlen ilyen oldal az interneten. Találunk még konvertálókat dögivel, így ha egy állományt esetleg nem tudunk megnyitni vagy lejátszani, akkor ezek egyikével jó esélyünk van, hogy a gépünkön található programok valamelyike által támogatott formátumra konvertáljuk. Jellemzően olyan dilemmákra gondolunk, mint az ODT formátumban (OpenOffice/LibreOffice) formátumban kapott szöveges dokumentum, egy markdown fájl, vagy mondjuk Windowson egy MOV videó. Éppen ezért mutatunk két online fájlkonvertáló szolgáltatást, melyekkel telepítés nélkül, a kedvenc böngészőnket használva tudunk dokumentumokat, hangfájlokat, videókat, képeket stb. egyik formátumból a másikba alakítani.

 

Két online fájlkonvertáló, hogy ne akadjunk el soha

Első választottunk nem más, mint a Convertio, amely talán a legjobban áttekinthető az ilyen oldalak közül. Itt nincsenek felesleges sallangok, több doboz, amelyek között ki kellene igazodnunk. Egyszerűen csak kattintsunk rá a Select FIles to Convert rész alatti nagy piros gombon a megfelelő ikonra (számítógép, Dropbox, Google Drive, link), s a választott forrásnak megfelelően válasszuk ki az átalakítandó fájlt. Ha a gépünkön van ez a bizonyos állomány, az is elegendő, ha rádobjuk a böngésző ablakára a rendszer fájlkezelőjéből (Windowson az Intéző, macOS alatt a Finder).

Ha ezzel megvagyunk, a következő lépésben ki kell választanunk a kimeneti fájlformátumot. Ha ez is megvan, az Add more files gombra kattintva további fájlokat adhatunk a csomaghoz, de ha ez nem áll szándékunkban, csak kattintsunk a Convert gombra, s a rendszer máris nekikát az átalakítás(ok)nak. Ha megvan, a kész fájlokat egyetlen mozdulattal letölthetjük a gépünkre. A Convertio alap funkciót teljesen ingyen használhatjuk, szinte minden közismert fájlformátumom között ide-oda konvertálgathatunk. Ha esetleg szabadulni szeretnénk az oldalon megjelenő reklámoktól, akkor lehetőségünk van előfizetni a reklámmentes szolgáltatásra is, több díjcsomagból választva. De ha hirtelen kell egy dokumentumot, képet, vagy kisebb hangfájlt átkonvertálnunk, akkor az ingyenes verzió is megteszi.

Egy másik, jól használható online konvertáló a FreeFileConvert, amely nevéhez hűen teljesen szabadon használható (maximum 100 MB-os fájlméretig). S bár itt forrásként nincs olyan sok lehetőségünk, de a számítógépről bármit feltölthetünk, amit átalakítanánk: videó, hangfájl, dokumentum, kép, archív fájl, prezentáció, e-book stb.

Használata ennek is roppant egyszerű, csak kiválasztjuk az átalakítandó fájlt, kiválasztjuk a célformátumot, majd egy kattintás a Convert gombon. Egy lépésben maximum 5 fájlt alakíthatunk át.

Mindkét szolgáltatás remekül megállja a helyét a hétköznapi rohanás közepette, így ha gyorsan és egyszerűen akarunk átkonvertálni egy állományt, bevethetjük bármelyiket. Működnek minden asztali rendszeren, tetszőleges böngészőben.

Ne maradjon le erről sem!