Weboldalak szabadon használható, ingyenes ikonok letöltéséhez

Az elmúlt hetekben mutattunk már olyan weboldalakat, amelyekről ingyen tölthetők le – szabadon felhasználható – fotók és vektoros ábrák, mutattunk olyan honlapokat, amelyek szabadon felhasználható zenéket kínálnak, most pedig kiegészítjük a sort néhány olyan oldallal, amelyekről szabadon használható, ingyenes ikonok tölthetők le. Mielőtt azonban belecsapnánk, felhívjuk a figyelmet a Techwok KKV linkek aloldalára is, ahol az itt bemutatott oldalakon kívül, továbbiakkal is szolgálunk azoknak, akik szabadon felhasználható, ingyenes tartalmakat keresnek.

 

Aiconica

Az Aiconica oldalon betűrendbe szedve, kategóriákba sorolva kutathatjuk át a hatalmas gyűjteményt. Sajnos vektoros formátumban nem kínálják ikonjainkat, de GIF vagy PNG formátumban könnyen letölthetők (szépen kosárba kell gyűjteni őket, majd egyetlen kattintással, ZIP-be csomagolva, letölthető az összes kiválasztott képecske).

A méretük maximum 500×500 pixel lehet, de ha nekünk épp kisebb változatra van szükségünk, s nem akarunk utólag szórakozni az átméretezéssel, még letöltés előtt beállíthatjuk, mekkora méretben akarjuk majd letölteni az épp kiválasztott ikont (16, 32, 64, 128, 256, 500 px a választék).

 

IconMonstr

Ennél letisztultabb oldal ebben a témakörben aligha létezik. A IconMonstr fejlesztői előtérbe helyezték a gyors kiszolgálást és az egyszerű használatot.

Azonnal láthatjuk a friss kínálatot, s átlapozhatjuk a teljes, több mint 3000 ikonból álló gyűjteményt, amelynek bármely darabját letölthetjük SVG, EPS, PSD vagy PNG fájlként (utóbbi esetben általunk meghatározott színben és méretben). Felhasználhatók bátran, egy-két megkötéssel (például nem árusíthatók, illetve nem használhatók logók, márkajelzések részeként).

 

Endless Icons

Na jó, ez sem egy túlbonyolított oldal. De hát lássuk be, minek is kellene túlcicomázni? Az Endless Icons egyenként, vagy csoportosítva is kínálja összeállítása darabjait. Letölteni PNG és SVG formátumban tudjuk bármelyiket.

 

Fontawesome

Végül következzen egy rendhagyó ikon gyűjtemény. A Fontawesome kínálata ugyanis inkább egy fontkészlet, mintsem hagyományos értelemben vett ikon képfájlok. Azonban ezt a kollekciót nagyon hatékonyan lehet alkalmazni például webfejlesztésnél, vagy éppen kiadványok szerkesztésekor.

A kódokkal hivatkozott ikonok ugyanis pillanatok alatt beépíthetők mondjuk WordPress, vagy éppen statikus HTML oldalakba egyaránt, és az InDesignban is könnyen alkalmazható a letölthető fontkészlet. Íme a teljes – amúgy folyamatosan bővülő – készlet, itt pedig néhány példa az online használatra.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató