Hűséges olvasóink előtt nem titok: nagy háttérkép rajongók vagyunk. Imádjuk a hangulatunkhoz, vagy éppen – szakmai ártalom – a készítendő képernyőkép elvárásaihoz hangolni a különböző rendszerek Asztalát. Ennek megfelelően aztán rengeteg cikkben foglalkoztunk már háttérképek letöltésével, beleértve a videós megoldásokat is (Windowsra és macOS-re egyaránt). Ezúttal a maceseknek szolgálunk örömhírrel: megjelent a Wallpaper Wizard 2, amellyel minőségi háttérképek tölthetők le, tulajdonképpen egyetlen kattintással.

 

Wallpaper Wizard 2: minőségi háttérképek, egy kattintással

A ma megjelent Wallpaper Wizard 2 ugyan nem ingyenes alkalmazás, de cserébe a 10 eurós Mac App Store-ban fizetett árért, 25 ezer, kézzel válogatott és több szempont alapján csoportosított háttérképből válogathatunk. Minden háttérkép Retina felbontás kompatibilis, vagyis nagy felbontású kijelzőkön is tökéletesen mutatnak.

Automatikusan is cserélhető, minőségi háttérképek letöltése | Techwok.hu

A Wallpaper Wizard 2 felülete megtévesztően hasonlít a Mac App Store-ra, vagy még inkább a megújult iOS 11 App Store-ra. Ezzel persze nincs semmi baj, különféle válogatásokba sorolva tudunk böngészni a hatalmas képgyűjteményben. Természetesen van keresési lehetőség is, így a megadott kulcsszavak alapján a program pillanatok alatt előkeríti a minket érdeklő témájú képeket. Ha ez megvan, gyakorlatilag egyetlen kattintással letölthetjük és aktiválhatjuk a kérdéses képet.

Automatikusan is cserélhető, minőségi háttérképek letöltése | Techwok.hu

Ha több monitoros rendszerünk van, akkor lehetőség van azonos, vagy kijelzőnként változó képek elhelyezésére is.

Sőt, az is megoldható, hogy a program, általunk megválasztott időközönként (óráktól a hetekig), automatikusan váltogassa az általunk összeválogatott háttérképeket. Ehhez – és a kedvencek kijelöléséhez – viszont szükségünk lesz egy ingyenes regisztrációra. A létrehozott online profil előnye, hogy ha több gépen dolgozunk, a kedvenceket mindegyiket egy kattintással, újabb keresgélés nélkül elérhetjük azokon is. Más kérdés, hogy ezt akár az iCloudon keresztül is megoldhatták volna. A fejlesztők ezt az utat választották.

Automatikusan is cserélhető, minőségi háttérképek letöltése | Techwok.hu

A gyűjtemény egyébként havonta bővül, így a 25 ezer kép csak az induló csomag, nem nagyon kell félnünk, hogy kifogyunk a választási lehetőségekből. S ha már havi bővülés: a Mac App Store-os megvásárlási lehetőség mellett a Wallpaper Wizard 2 bekerült a SetApp gyűjteményébe is (mondjuk ugyanúgy a MacPaw készítette, vagyis ez nem akkora csoda), így aki előfizetett az állandóan újabb darabokkal bővülő maces alkalmazáscsomagra, azonnal letöltheti ezt a programot is.