Automatikusan is cserélhető, minőségi háttérképek letöltése

Hűséges olvasóink előtt nem titok: nagy háttérkép rajongók vagyunk. Imádjuk a hangulatunkhoz, vagy éppen – szakmai ártalom – a készítendő képernyőkép elvárásaihoz hangolni a különböző rendszerek Asztalát. Ennek megfelelően aztán rengeteg cikkben foglalkoztunk már háttérképek letöltésével, beleértve a videós megoldásokat is (Windowsra és macOS-re egyaránt). Ezúttal a maceseknek szolgálunk örömhírrel: megjelent a Wallpaper Wizard 2, amellyel minőségi háttérképek tölthetők le, tulajdonképpen egyetlen kattintással.

 

Wallpaper Wizard 2: minőségi háttérképek, egy kattintással

A ma megjelent Wallpaper Wizard 2 ugyan nem ingyenes alkalmazás, de cserébe a 10 eurós Mac App Store-ban fizetett árért, 25 ezer, kézzel válogatott és több szempont alapján csoportosított háttérképből válogathatunk. Minden háttérkép Retina felbontás kompatibilis, vagyis nagy felbontású kijelzőkön is tökéletesen mutatnak.

A Wallpaper Wizard 2 felülete megtévesztően hasonlít a Mac App Store-ra, vagy még inkább a megújult iOS 11 App Store-ra. Ezzel persze nincs semmi baj, különféle válogatásokba sorolva tudunk böngészni a hatalmas képgyűjteményben. Természetesen van keresési lehetőség is, így a megadott kulcsszavak alapján a program pillanatok alatt előkeríti a minket érdeklő témájú képeket. Ha ez megvan, gyakorlatilag egyetlen kattintással letölthetjük és aktiválhatjuk a kérdéses képet.

Ha több monitoros rendszerünk van, akkor lehetőség van azonos, vagy kijelzőnként változó képek elhelyezésére is.

Sőt, az is megoldható, hogy a program, általunk megválasztott időközönként (óráktól a hetekig), automatikusan váltogassa az általunk összeválogatott háttérképeket. Ehhez – és a kedvencek kijelöléséhez – viszont szükségünk lesz egy ingyenes regisztrációra. A létrehozott online profil előnye, hogy ha több gépen dolgozunk, a kedvenceket mindegyiket egy kattintással, újabb keresgélés nélkül elérhetjük azokon is. Más kérdés, hogy ezt akár az iCloudon keresztül is megoldhatták volna. A fejlesztők ezt az utat választották.

A gyűjtemény egyébként havonta bővül, így a 25 ezer kép csak az induló csomag, nem nagyon kell félnünk, hogy kifogyunk a választási lehetőségekből. S ha már havi bővülés: a Mac App Store-os megvásárlási lehetőség mellett a Wallpaper Wizard 2 bekerült a SetApp gyűjteményébe is (mondjuk ugyanúgy a MacPaw készítette, vagyis ez nem akkora csoda), így aki előfizetett az állandóan újabb darabokkal bővülő maces alkalmazáscsomagra, azonnal letöltheti ezt a programot is.

Ne maradjon le erről sem!