CBZ fájlok megnyitása, vagy konvertálása PDF-be

Az interneten tonna számra fellelhető digitális képregények kedvelt formátuma a CBZ, amely ugyan nem más, mint egy, képeket magába foglaló ZIP fájl, de a megnyitásához általában valamilyen extra programra van szükség. Két lehetőség áll hát előttünk: a CBZ fájlok konvertálása PDF-be, hogy kedvenc PDF olvasónkkal is megnyithassuk azokat, vagy egy dedikált képregény-olvasó alkalmazás letöltése és a CBZ fájlok megnyitása. Mindkettőhöz adunk pár támpontot.

Képregény-olvasó programok: CBZ fájlok megnyitása

Kezdjük inkább a megfelelő képregény-olvasó programokkal, mivel ezeket kifejezetten erre a célra találták ki, vagyis akadnak bennünk remek extra funkciót. Az egyik ilyen alkalmazás a Windowsra elérhető, ingyenes CDisplay Ex. Egyszerűen használható, gyors, ráadásul akadnak extrái is: beépül a Windows Intézőbe, így képregényeinkről ott is kapunk nézőképet (jó esetben a borítót), illetve egy ügyes algoritmus segítségével képes javítani a szkennelt képregények képminőségét. Több formátummal is megbirkózik: cbr, cbz, pdf.

Macen a Simple Comic lehet jó választás, amely oldalankénti, vagy oldalpáros megjelenítésre is képes, és kezel szinte minden népszerű képregény-formátumot. Azzal sincs gondja, ha esetleg RAR fájlban töltöttük le az oldalakat. Itt is van jópofa extra: képes bármelyik oldalból ikont és nézőképet generálni az adott fájlhoz. Végül cross-platform megoldásként ott az Astonishing Comic Reader, amely a Chrome-ba beépülve, Windowson, macOS-en, vagy Linuxon is használható.

CBZ fájlok konvertálása PDF-be, online

Ha valaki mégis inkább úgy dönt, hogy nem telepít programokat a CBZ, és a hasonló, képregényeket tartalmazó fájlok megnyitásához, annak tudunk javasolni néhány remek, online konvertáló szolgáltatást. Elsőként itt a CloudConvert CBZ-PDF konvertáló modulja, amely pár mozdulattal megoldja e feladatot, teljesen ingyen (korábban bemutattuk a szolgáltatást részletesen, rengeteg formátumot konvertálhatunk vele).

De remek alternatíva a Zamzar is, amelynek szintén van CBZ-PDF konvertáló funkciója. Amúgy ezzel az oldallal is érdemes jobban megismerkedni, mert ugyancsak rengeteg formátum átalakítására alkalmas. Itt írtunk róla bővebben.

A fenti megoldások bármelyikével hozzájuthatunk a CBZ formátumú képregények tartalmához. Az már teljesen egyéni elbírálás alá esik, hogy valaki inkább telepít egy programot és onnantól azt használja e célra, vagy inkább ragaszkodik a megszokott PDF olvasójához, s konvertálja a letöltött CBZ fájlokat. Mindkettő tökéletes megoldás lehet.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató