Minecraft stílusú feliratok készítése, pár kattintással

A Minecraft hosszú ideje töretlen sikernek örvend minden platformon, ahol megjelenik. A népszerű játékkal foglalkoztunk már, például amikor megmutattuk, miként lehet saját Minecraft szervert készíteni. Ezúttal egy jópofa, ingyenes alkalmazást mutatunk, amelynek segítségével pillanatok alatt összedobhatók Minecraft stílusú feliratok.

 

Textcraft: 8 bites vagy Minecraft stílusú feliratok, pár kattintással

A Textcraft egy jópofa, könnyen használható online feliratkészítő. Első körben arra hivatott, hogy a Minecraft stílusához igazodó feliratokat készítsünk vele, de alkalmas többféle, elsősorban a játékosok szívét megdobogtató dizájnok létrehozására is. Ha például kedveljük a 8 bites korszakot, imádni fogjuk az ezt felidéző felirat-sablonokat is.

Bár a Textcraft használatához találunk Chrome plug-int is, szerencsére nem vagyunk böngészőhöz kötve. Ha nem Chrome-ot használunk, vagy csak nem akarjuk telepíteni a kiegészítőt, akkor elég meglátogatni a textcraft.net weboldalt. Használata egyébként tényleg nagyon egyszerű. A három szövegmezőbe beírhatunk tetszőleges szövegeket, a bal oldali panelen pedig kiválaszthatjuk a nekünk tetsző stíluselemeket: karaktertípus, méret, színvilág, speciális effektek (árnyék, ragyogás, 3D stílus). A stílusokat minden egyes szövegmező esetében külön-külön megszabhatjuk. Ha minden beállítással végeztünk, csak egy kattintás a hatalmas Create gombra és máris kész a feliratunk. Ezt a Download feliratú gombra kattintva azonnal le is tölthetjük a gépünkre, hogy azután felhasználjuk a weboldalunkon, blogunkban stb.

Az oldal közepe táján egyébként találunk előre összeállított sablonokat is, amelyek – többek között – egy-egy ismertebb játék stílusában készültek (Pokemon, GTA5 stb.).

A Textcraft rengeteg ingyenes opcióval áll rendelkezésünkre, de ha kevesellnénk a variációs lehetőségeket, előfizethetünk a Textcraft Pro szolgáltatásra is, amellyel már nagyobb felbontású képeket is generálhatunk feliratainkból, nem beszélve arról, hogy további, látványos effekteket használhatunk.

Ha tehát látványos feliratokra vágyunk, érdemes próbára tenni ezt az online szolgáltatást. Aki pedig offline appot keres, ugyanebben a témában, annak tudjuk ajánlani a korábban bemutatott Art Text 2 alkalmazást, legalábbis macOS-re.

Ne maradjon le erről sem!