3D objektumok készítése egyszerűen, ingyen

Tegnap mutattunk néhány kiváló ingyenes, online szolgáltatást azok számára, akik diagramokat szeretnének készíteni. Azonban a 3D objektumok készítése sem feltétlenül követeli meg, hogy telepített modellező alkalmazást tartsunk a számítógépen. Még csak a Windows 10 Alkotói verziójában debütált Paint 3D alkalmazásra sincs szükség. Bármilyen rendszeren, telepítés nélkül tervezhetünk 3D objektumokat.

 

3D objektumok készítése, online

A 3DC nevű ingyenes, webes alkalmazás például kiváló eszköz erre a célra. A 3D objektumok készítése szinte gyerekjáték vele: az Add gombra kattintva egy halom egyszerű objektumot rajzolhatunk, de akár meg is festhetjük a kívánt formát. Természetesen az objektumokat szabadon mozgathatjuk, forgathatjuk, méretezhetjük, színezhetjük. Akadnak persze hiányosságok, így például be kell érnünk a Subtract opcióval, más lehetőség nem nagyon kínálkozik, ami persze szegényesnek tűnik egy vérbeli 3D modellező program képességeihez képest, de ha azt vesszük, hogy egy gyors, bármikor bevethető, és telepítés nélkül használható appról van szó, akkor az ember hajlamos elnézni az efféle “veszteségeket”. Cserébe viszont a kész alkotást exportálhatjuk akár OBJ formátumba is, így azt később szinte bármilyen másik modellező alkalmazásban tovább tudjuk gyúrni.

A 3DC tehát remek eszköz akkor, ha gyorsan kell összedobni egyszerűbb 3D modelleket, textúrák és különösebb extra modellezési eszközök nélkül. Elsősorban azonban a gyerekeknek lehet kiváló választás, hogy ismerkedjenek a 3D modellezéssel. Ha pedig kinőtték, válthatnak a már emlegetett Windows 10 Alkotói frissítés részeként megjelent 3D-s Paintre. Ha pedig azon is túljutottak, jöhetnek a profi programok.

Ne maradjon le erről sem!