Nagy fájlok megosztása: 5 GB-os fájlokat is küldhetünk, ingyen

Korábban mutattunk már egy igen jól használható online szolgáltatást, a WeTransfer-t, amelynek segítségével villámgyorsan elküldhetünk ismerősöknek, kollégáknak nagyméretű fájlokat. Sajnos csak 2 GB-os fájlméretig. Ha nekünk ennél nagyobb állomány elküldésére lenne szükségünk (egy méretes backup vagy egy családi videó esetében ez egyáltalán nem elképzelhetetlen), de nem akarunk pénzt adni a szolgáltatásért, akkor érdemes másik megoldás után nézni. Nem kell sokat keresni, itt van a következő bekezdésben a szolgáltatás, amellyel ingyen is megoldható a nagy fájlok megosztása.

 

WeSendit: nagy fájlok megosztása

A WeSendit nevű szolgáltatás szintén a fent említett célból jött létre, vagyis nagy fájlok gyors és egyszerű megosztására. A szolgáltatást 5 GB-os fájlméretig teljesen ingyen vehetjük igénybe, még csak regisztrálnunk sem kell. Egyszerűen ráhúzzuk a kívánt fájlokat a böngészőben a megnyitott oldalra, beírjuk a címzett e-mail címét, a saját e-mail címünket, s ha akarjuk, akkor egy rövid üzenetet. A fájl – amúgy gyors – feltöltése után a címzett kap egy levelet a letöltési linkkel, mi pedig egy másikat, arról a tényről, hogy a kérdéses állomány feltöltése befejeződött. Azt is láthatjuk, hány napig él majd a letöltés (nagyjából egy hét múlva törlik a fájlt a szerverről, így tárolásra nem alkalmas, csak küldésre, rövidtávú megosztásra). Sőt, ha a címzett letöltötte a fájlt, arról is kapunk értesítést.

Ha egy fájlt több embernek is küldenénk, az is megoldható egyetlen feltöltéssel, legfeljebb 15-nek (amennyiben regisztrálunk is az ingyenes csomagra, akkor a WeSendIt admin felületén is nyomon követhetjük a fájlok állapotát). Amennyiben előfizetünk, ezek a számok értelemszerűen jelentősen megnőnek, akár 20 GB-os fájlokat is küldhetünk, 100 GB online tárhelyünk lehet és adott esetben a fájlok tárolásának határideje is kitolódik 30 napra, vagy akár korlátozás nélkülire. A Premium csomagok pontos adatai és árai itt érhetők el. Mindenesetre az ingyenes változat is bőven megteszi, ha beérjük 5 GB-os mérettel és maximum 15 címzettel. Ami azért az esetek többségében több, mint elegendő.

Ha garantáltan titkosítva szeretnénk elküldeni a fájlokat, akkor bevethető még egy extra fájltitkosító szoftver is, amely Windowsra és Macre egyaránt ingyenes.

Ne maradjon le erről sem!