Nagy fájlok küldése, kényelmesen és gyorsan

Nemrég mutattunk egy nagyszerű online szolgáltatást, amely korlátlan tárhelyet biztosít bárkinek, aki szeretné kollégákkal, barátokkal, rokonokkal megosztani anyagait. Ennek a megoldásnak egyetlen hátulütője van: sajnos meg kell hívnunk a kérdéses személyeket az oldalra és csoportokat kell kialakítanunk, hogy kivel, mit szeretnénk megosztani.

Ha nem akarunk ennyire összetett megoldást, csak egyszerűen szükségünk lenne egy nagyméretű állomány gyors megosztására, akkor érdemesebb egy pillantást vetni a Wetransfer oldalra. Ennek segítségével könnyedén megoldható a nagy fájlok küldése.

Itt a szolgáltatás ingyenes változatának használatával akár 2 GB-os fájlokat is megoszthatunk bárkivel. A fájl feltöltésekor meg kell adnunk azoknak az e-mail címét, akiknek el akarjuk küldeni a letöltési linket, illetve a sajátunkat is, ahol értesítést kapunk a feltöltés végeztével annak tényéről. Így nekünk is meglesz a link, ha később szükségünk lenne rá (vagy ha valakit kihagytunk a címzettek közül, az így kapott linket tovább is tudjuk osztani).

Annyit azért hozzá kell tenni, hogy ez a megosztás elsősorban arra jó, ha átmenetileg akarunk megosztani valamit, a szerveren ugyanis egy hétig őrzik csak meg az adott fájlt, utána automatikusan törlésre kerül.

Hosszú távú tárolásra tehát nem praktikus ez a megoldás, arra viszont tökéletes, ha például egy videót vagy méretesebb prezentácót küldenénk el valaki(k)nek, hogy aztán letölthessék pár napon belül (ráadásul anélkül, hogy bárkinek regisztrálnia kellene).

Könnyen használható, s ami még fontos: gyors megoldás a Wetransfer. Ha nagy fájlok küldése a feladat, érdemes megismerkedni vele.

Ne maradjon le erről sem!