Korlátlan felhő tárhely és fájlmegosztás, valóban ingyen

Biztosan van, aki kétkedve olvasta a fenti címet, ám el kell oszlatnunk minden kételyt: itt most tényleg korlátlan méretű felhőről és fájlmegosztásról lesz szó.

Akad ugyanis egy online szolgáltatás, amelyben regisztrálva ingyenes felhő tárhelyhez jutunk, ráadásul a feltöltött anyagokat meg is oszthatjuk másokkal.

A Sharechat.io egyelőre béta állapotban van, ami azt jelenti, hogy akadhatnak benne hibák, így létfontosságú dolgainkat nem feltétlenül érdemes csak itt őrizni, de arra, hogy maximum 5 GB méretű fájlokat feltöltsünk és megosszunk másokkal, tökéletes választás lehet. Az 5 GB-os fájlméret a béta határa, később ezt több TB-osra módosíthatjuk majd a készítők ígérete szerint, bár azért valószínűleg fizetni kell.

Ami viszont már most is szembetűnő: a szolgáltatás gyors, egyszerűen használható és amolyan kkv-s, céges fájlmegosztóként is megállja a helyét, mivel a megosztott anyagok fölött rögtön élénk eszmecserébe lehet kezdeni az integrált chat szolgáltatással. Túlméretezett prezentációk, nyomdai anyagok stb. kollégákkal történő megosztására remek lehetőség ez. A megosztást “csatornánként” oldhatjuk meg, vagyis egy-egy csatornát kell létrehoznunk, majd felvenni oda azokat, akikkel megosztanánk az oda tartozó állományokat. Így teljesen külön kezelhetjük a munkahelyi, otthoni, vagy ismerősöknek szóló anyagokat, s minden új fájlt pár mozdulattal közzétehetünk az adott csatorná(ko)n.

Fenntartásaink persze lehetnek, hiszen új szolgáltatásról van szó, amelynek biztonságát, megbízhatóságát egy béta alapján nehéz megítélni, s persze hol van az megírva, hogy örökké ingyenes marad majd? Elvileg azonban – a béta tesztelők számára legalábbis jó eséllyel – így lesz, s ha valamikor, hát most érdemes nyúzni a rendszert, hogy a fejlesztők kiküszöbölhessék az összes esetleges hibát a visszajelzések alapján.

Egyelőre persze nem érdemes érzékeny adatokat rábízni, de arra a jelen állapotában is tökéletes, hogy – akár csak átmenetileg – korlátlan mennyiségben őrizzünk ott fájlokat, amelyeket ráadásul villámgyorsan megoszthatunk másokkal.

Ha valakinek mégsem válna be, de szüksége lenne nagy fájlok megosztásához egy jó megoldásra, annak javasoljuk korábbi cikkünket e témában.

Ne maradjon le erről sem!