Nagy fájlok küldése számítógépen és okostelefonon, teljes kényelemben

Egy két fotót könnyedén át tudunk küldeni ismerőseinknek e-mailben, de egy 10-20 MB-os fájl már necces. Ha Gmailre küldünk ekkora csatolmányt, jó esélyünk van, hogy megkapja az illető, ám levelezőrendszerek többsége nem képes ilyen méretű csatolmányokat fogadni. Ennél nagyobb állományt küldenénk? Akkor az e-mailbe csatolás szinte szóba sem jöhet. Elkeseredni viszont nem kell, van számtalan jó megoldás. Mi most az egyik legkényelmesebbet mutatjuk meg.

Nagy fájlok küldése, szinte bármilyen platformon

A Send Anywhere nevű ingyenes szolgáltatás az egyik legjobb a fentiek megoldására. Segítségével szinte bármilyen rendszerről küldhetünk óriás fájlokat. Ehhez csak le kell töltenünk a megfelelő (Windows, macOS, Linux, iOS, Android stb.) kliens appot, vagy például a Chrome böngészőbe, esetleg az Outlook levelezőbe beépülő modult (érdekesség, hogy van webes API widget és WordPress beépülő is).
Ha ezzel megvagyunk, gyakorlatilag minden további macera nélkül, azonnal megoszthatjuk a kívánt fájlokat.

send-anywhere-2

A Send Anywhere “két ütemben” működik. A megosztott fájlt első körben egy másik eszközzel oszthatjuk meg egy generált azonosító, illetve egy ezt tartalmazó QR kód segítségével. Ha nem ez a cél, akkor viszont egy kattintás és máris elkészül a publikus link a fájlhoz, amelyet elküldhetünk a címzettnek e-mailben, vagy tetszőleges üzenetküldőben.

A fogadó félnek nem kell rendelkeznie telepített Send Anywhere appal, a link birtokában is simán letöltheti az állományt, de ha neki is telepítve van a program, még kényelmesebben megy a fájlok menedzselése (például mobilos letöltés esetén).
A Send Anywhere csak átmeneti megosztásra alkalmas, a feltöltött fájl mindössze 48 órán át marad a szerveren, utána törlik. Vagyis hosszú távú tárolásra alkalmatlan ez a megoldás, gyors megosztásra viszont tökéletes. Érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!