Látványos és sokoldalú, ívelt gamer monitor

Úgy tűnik, manapság a gamer réteg meghódítására már nem elegendő, ha egy monitornak nagy felbontása és gyors válaszideje van. Ennél kicsit többet kell nyújtania a gyártóknak, ha azt akarják, hogy a játékos kedvű felhasználók az ő terméküket emeljék le az üzletek polcairól. Nos, a Samsung mindent megtesz ezért. Például eme ívelt gamer monitor segítségével.

 

Samsung C24FG70: ívelt gamer monitor

A Samsung C24FG70 esetében abszolút tettenérhető a törődés, hiszen ez a készülék minden tekintetben a játékosok kényeztetésére született. A 24”-os, ívelt, 144Hz-es VA kijelző, a maga full HD (1920×1080 pixeles) felbontásával már önmagában is teljesen meggyőző lenne, hiszen ezekkel a jellemzőkkel és az 1 ms (MPRT) válaszidővel tökéletesen megfelel a játékok által támasztott elvárásoknak.

A kijelző képminősége gyönyörű, a fényerő és a látószög is remek, bár ez utóbbit azért egy ívelt monitor esetén kicsit másként kell értelmezni, mint a hagyományos kijelzővel ellátott monitoroknál (178°(H)/178°(V)). De ezeket elsősorban szemből érdemes bámulni, arra vannak optimalizálva, hogy abból az irányból “veszhessünk el” a látványban. Szóval a technikai adatok és a gyakorlatban tapasztalható minőség egyaránt pozitívnak tekinthetők.

Komfortérzetünk fokozásáról egy remekül kialakított, kettős csuklós tartókar gondoskodik: állítható a magasság és van lehetőség a jobbra-balra forgatásra is, bár ez utóbbit azért behatárolja a tartó megoldása. Viszont cserébe a képernyőt akár függőleges helyzetbe is állíthatjuk. Ez mondjuk talán kevésbé a gamerek, inkább a grafikusok kedvére való, de hát miért is ne?

A menü és az un. aréna világítás viszont már teljesen gamer-barát. Utóbbinak mi nem is látjuk gyakorlati hasznát, de hát egy igazi gamer PC ugyebár fűt, zenél, világít, miért ne villogna hát különféle – akár hangokhoz, zenékhez igazodó – ütemekben egy gamer monitor hátulja-alja is? Kétség kívül látványos.

De ami ennél praktikusabb, az a menürendszer. A képernyőn megjelenő beállítási panel (OSD) már eleve olyan, mintha valamelyik játékban kalézolnánk, s akadnak célorientált extra funkciók is: így például különféle játékstílusokhoz (FPS, RTS, RPG, AOS stb.) kalibrálhatjuk a kijelzőt egyetlen mozdulattal.

Utóbbi már csak azért is igaz, mert a monitor alján találunk három gombot, amelyekhez hozzárendelhetők tetszőleges konfigurációk, így ezek között tényleg egy mozdulattal válthatunk. Bár megjegyezzük, hogy a menüben sem túl macerás a funkciók közötti válogatás, hála a jól használható, hátoldalon elhelyezett kis joystick irányítókarnak.

Természetesen megvan minden egyéb nyalánkság is: Quantum dot technológia az élethűbb színekhez és kontraszthoz, állítható frissítési ráta (60, 100, 120, 144 hz) és AMD FreeSync opció is, ha támogatja azt a rendszerünk.

A készüléken találunk 1 db DP IN csatlakozót, két HDMI csatlakozót és egy füles csatlakozót is.

Mindent egybevetve a Samsung C24FG70 egy kifejezetten jól sikerült ívelt gamer monitor. Csak ajánlani tudjuk, bár nem éppen olcsó darab: az ára 120 ezer forint körül mozog.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató