Opera Neon: a futurisztikus böngésző program

Nem is olyan régen mutattunk egy mobil böngészőt, amellyel a Firefox készítői arra törekednek, hogy egy, a privát szféránkat teljesen tiszteletben tartó, a böngészésünk nyomait automatikusan eltakarító appot hozzanak létre. Ez volt ugye a Firefox Focus.

Előtte mutattunk egy másik böngészőt, amelyet az Opera fejlesztői közül kivált szakemberek eszkábáltak össze és fő előnye az alakíthatóság. Ez ugyebár a Vivaldi.

Na, akkor most tessenek kapaszkodni, mert most megmutatjuk, milyen is lesz a böngésző programok jövője, avagy hogy néz majd ki és miként működik egy leendő modern böngésző program. Legalábbis az Opera mérnökei szerint.

 

Opera Neon

Az Opera Neon egy “koncepció böngésző”, a felülete igencsak futurisztikus, ami nem véletlen: a jövő böngészőjét igyekeznek bemutatni vele az Opera fejlesztői. Tökéletességet most még ne várjunk tőle, de a tesztverzió már letölthető Windowsra, macOS-re egyaránt, szóval lehet próbálgatni.

Azt nem állítanánk, hogy erre vágytunk mindig, de az kétségtelen, hogy nem lehet elintézni egy kézlegyintéssel. Van valamiféle személyes bája (amennyire egy szoftvernek lehet ilyen…). Van integrált médialejátszó, hogy a böngészés megszakítása nélkül hallgathassunk például zenét és van beépített weblap-fotózó is. Meg még egy halom apróság, ami kényelmessé teszi a munkát ezen a kicsit szokatlan felületen.

Van még persze mit fejleszteni, de kalandnak nagyszerű már most is. Szóval aki épp unatkozik, tegyen vele egy próbát.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató