Firefox Focus: a privát böngészés minimalista mestere

Szinte minden böngészőben találunk “privát böngészésre” lehetőséget nyújtó opciót. Ha bekapcsoljuk, akkor a böngészési előzményeket, sütiket stb. nem menti el a böngésző, így később nem látható, mit műveltünk pontosan a böngészési idő alatt.

A Firefox fejlesztői most gondoltak egyet és összedobtak egy célorientált eszközt, nevezetesen a népszerű tűzrókás böngésző átalakított, változatát, melynek célja: a privát böngészés.

A Firefox Focus egyelőre csak iOS-re érhető el, s kifejezetten arra van kihegyezve, hogy – amennyire lehet – nyom nélkül kószálhassunk az interneten a mobilunkat használva: alapértelmezésben kicselezi a webes nyomkövetőket, illetve utólag, egy kattintással törölhetjük a teljes előzetes tevékenységünket, beleértve a megadott jelszavakat, előzményeket stb.

Mivel a Firefox Focus igencsak lebutított verzió, ráadásul átsiklik a tracker megoldásokon, blokkolja az online hirdetéseket stb., így a használata és a böngészési sebessége érezhetően gyorsabb sok más böngészőnél. Persze kevesebb a funkció is, elsősorban a privát böngészésre van kitalálva, így erre kínál eszköztárat. Igencsak minimalista darab, viszont éppen emiatt számolni kell azzal is, hogy esetleg lesznek olyan weboldalak, amelyek nem jönnek be megfelelően benne, mivel a működésükhöz szükséges funkciókat is korlátozhatja a Firefox Focus. Ennek ellenére ez egy remekül sikerült, jól használható privát böngésző. Érdemes a mobilon tartani.

Ne maradjon le erről sem!