Weblapok fotózása és fájlok letöltése közvetlenül a Google Drive-ra

A minap írtunk arról, miként lehet kitakarítani és rendbe rakni a szabad helyből kifogyó Google Drive-ot. Sikerült eltakarítani a felesleget? Remek! Akkor most jól teletöltjük: megmutatjuk ugyanis, miként tölthető le bármi az internetről, közvetlenül a Google tárhelyünkre, hogy aztán a letöltött anyagot elérjük bármely – Google fiókunkhoz csatlakozó – eszközünkről.

Letöltés közvetlenül a Google Drive-ra

Az eljárás a Chrome böngészőben működik és nem túl bonyolult. Le kell töltenünk Save to Google Drive nevű Chrome kiegészítőt, beüzemelni (belépni a böngészővel a Google fiókunkba) és onnantól kezdve már használhatjuk is.

Ha például le szeretnénk tölteni egy fájlt a Google tárhelyre, csak kattintsunk a linkjére a böngészőben a jobb oldali egérgombbal, majd a megjelenő helyi menüben válasszuk a Save Link to Google Drive menüpontot. Ekkor megjelenik egy kis ablak és láthatjuk a letöltési folyamatot. Ennek végeztével máris elérhető lesz a kérdéses állomány a Google tárhelyünkön.

Extraként még arra is van lehetőségünk, hogy például weboldalakról készítsünk teljes képernyőképet (vagyis azokat a részeket is látni fogjuk rajta, amelyek amúgy kilógnak a képernyőről), majd ezt automatikusan eltároljuk PNG formátumban a Google tárhelyünkön. Ehhez csak nyissuk meg a böngészőben a kérdéses weblapot, majd kattintsunk a Chrome eszköztárán a Save to Google Drive ikonra.

Nagyon praktikus és egyszerűen használható kis plug-in. Ha szeretünk felhőben tárolni dolgokat, érdemes beüzemelni a Chrome-ban.

Ne maradjon le erről sem!