Számítógép automatikus kikapcsolása a letöltések után

Hányszor előfordul, hogy az ember egy nagyobb fájlt tölt le éppen, de már menne a dolgára, esetleg aludni. Ilyenkor felesleges ásítozva ücsörögni a gép előtt és várni a letöltés befejeződését. Ha Firefoxot használunk, könnyedén megoldható a számítógép automatikus kikapcsolása a letöltések befejeztével.

 

Számítógép automatikus kikapcsolása a letöltések után

A Firefox Auto Shutdown NG nevű kis kiegészítőjének segítségével ugyanis könnyedén utasíthatjuk a gépet, hogy a letöltés befejeztével teljesen lekapcsoljon, vagy csak alvó üzemmódba váltson.

Azt, hogy pontosan mit is csináljon, a telepítés után adhatjuk meg. Még az sem gond, ha esetleg a DownThemAll kiegészítőt használjuk, mivel a plug-in ennek figyelésére is felkészült.

Ezután már nincs is más dolgunk, csak az aktuális letöltés elindítása után megnyomni az Aufo Shutdown NG gombját a Firefox eszköztárán, majd faképnél hagyni a számítógépet. Ha végzett a letöltéssel, lekapcsol nélkülünk is, azon a módon, amit a konfiguráláskor megadtunk.

Nem egy bonyolult jószág, ha gyakran töltünk le nagy fájlokat és nem mindig akarjuk a gép előtt megvárni a letöltés végét, érdemes használni. A módszer működik Windowson és Macen egyaránt.

Ne maradjon le erről sem!