Kreáljunk dögös szófelhőt, pillanatok alatt

Egy látványos szófelhő remekül fest bannerként, print hirdetésként, irodai dekorációként egyaránt. Csak épp meglehetősen macerás dolog létrehozni, legalábbis megfelelő eszköz nélkül. Szerencsére erre is van megoldás. Máris mutatjuk!

 

Wordle

A Wordle egy rém egyszerűen használható szófelhő-generátor. Működésének alapfeltétele mindössze egy tetszőleges böngésző és egy telepített Java Runtime. Utóbbi sajnos már nem minden böngészőben és rendszeren használható gond nélkül, de ha ezek megvannak, csak látogassuk Wordle Create oldalt és kezdjünk neki.

Először is kell egy szöveg vagy egy szógyűjtemény, amiből építkezhet a szoftver munka során. Ezt bemásolhatjuk a vágólap segítségével, vagy akár rögtönözhetünk is szöveget, begépelve azt az oldalon látható szövegmezőbe. Ha ezzel megvagyunk, csak kattintsunk a Go gombra és máris láthatjuk az első variációt.

Ha tetszik, az alatta megbújó Save As PNG gombra kattintva azonnal menthetjük is képként a gépünkre, de a felső menüsorban még alakíthatunk rajta kedvünkre: kimazsolázhatjuk a túl általános szavakat (több nyelven is), lecserélhetjük a karakterkészletet, a színvilágot és természetesen az elrendezést is. Rengeteg variációs lehetőség van, érdemes kísérletezgetni vele.

A Wordle nagyon jól használható, ám azoknak, akik esetleg elégedetlenek vele (vagy a Java alapok miatt problémás az elindítása), mutatunk néhány további alternatívát is, korábbi cikkünkben.

Ne maradjon le erről sem!