Két oldal, ahol megjegyzéseket fűzhetünk képeinkhez

Bár remek alkalmazások állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy képeken megjegyzéseket, kiemeléseket helyezzünk el, néha azért előfordul, hogy nincs kéznél a megfelelő program.

Ha viszont van a közelünkben egy internet kapcsolattal rendelkező számítógép, nem leszünk bajban. Az alábbi ingyenes, online alkalmazások segítségével bármikor feliratozhatunk, megjegyzésekkel láthatunk el fotókat, grafikákat.

 

SketchPad

A SketchPad egyszerűen használható, sokoldalú és nagyon gyors online app. Segítségével szövegblokkokat helyezhetünk el a képen, nyilakkal vagy alakzatokkal emelhetünk ki fontos részleteket, jópofa “matricákkal” tarkíthatunk egy fotót, vagy egyszerűen csak törölhetjük, kitakarhatjuk a nem kívánt részeket.

Aki dolgozott már a Paintben vagy hasonló rajzprogramban, könnyedén kiigazodik ezen is, a végeredményt pedig pár kattintással mentheti többféle képformátumba is.

Ha épp nincs megfelelő program a közelünkben, ez a megoldás használható lesz szinte bármilyen gépen, ahol van internet kapcsolat és tetszőleges böngésző.

 

Pixtick

A Pixtick esetében két megjegyzésünk van: az egyik, hogy ez az online app kifejezetten a képek jegyzetekkel történő ellátására jött létre, így eszközei is célorientáltak: kitakarás, nyilak, keretezés, szövegbuborék stb. Nagyon jól használható, gyors, praktikus.

A másik megjegyzésünk kevésbé pozitív: az alkalmazás Flash alapú, ami manapság már egyértelműen halálra van ítélve, szóval most még el lehet vele botorkálni, de reméljük a fejlesztők időben átállnak majd HTML5-re vagy más megoldásra. Addig a macOS Sierra használók (az Apple elég céltudatosan kiirtotta rendszeréből és böngészőjéből a Flash-t némi farigcsálás után tudják csak használni. Természetesen akiknél a Flash támogatott a rendszerben és a böngészőben, azoknál eleve nem lesz gond. Még egy ideig biztosan használható marad a Pixtick, szóval érdemes vele megismerkedni.

Ami talán fontosabb tudnivaló: az elkészült, megjegyzésekkel teletűzdelt képet JPG, PNG vagy PDF formátumban tudjuk exportálni.

Ne maradjon le erről sem!