Böngésszünk kényelmesebben egérgesztusokkal

Nem árulunk el újdonságot, ha azt mondjuk: a számítógépen végzett napi munkát nagyszerűen lehet gyorsítani billentyűkombinációk használatával. De van másik eszköz is, ami állandóan a kezünk ügyében van: az egér. És itt most nem a hagyományos egérműveletekre gondolunk, hanem arra, hogy a “képernyőre rajzolt” egérgesztusokkal (nagyjából úgy, mint amikor egy érintőképernyős eszközön dolgozunk ujjgesztusokkal) szintén jócskán egyszerűsíthetjük a dolgunkat.

Korábban mutattunk már olyan megoldásokat, amelyek különféle Windows funkciók elérését teszik lehetővé ily módon. Ezúttal egy Chrome kiegészítőre hívjuk fel a figyelmet, amelynek segítségével kifejezetten a böngészés gyorsítható.

Egérgesztusok böngészőben

A Chrome tudása jócskán bővíthető különféle pluginekkel. Ezek közé tartozik a crxMouse Chrome Gestures is, amely a fentebb vázolt funkciót integrálja a Google böngészőjébe.

Telepítése után egyszerű egérmozdulatokkal zárhatunk be például egy böngésző fület, indíthatunk keresést egy “áthúzott” szövegrészre stb. Megnyithatunk például adott oldalakat mondjuk a kezdőbetű képernyőre “rajzolásával”. Rengeteg lehetőségünk van, a kiegészítő beállításai között seregnyi opciót találunk, hogy teljesen a saját képünkre formáljuk a működését.

Azt is beállíthatjuk, hogy a képernyőre rajzolt gesztusokról legyen-e visszajelzés vagy sem, vagy például engedélyezzük-e a görgetéssel összefüggő gesztusokat is.

Mindent egybevetve, ha szánunk rá egy kis időt, hogy beállítsunk minden fontos opciót és testreszabjuk az elérhető gesztusokat, a crxMouse Chrome Gestures kifejezetten hasznos lehet a mindennapokban. Gyorsan hozzászokhatunk a használatához és jelentősen gyorsíthatjuk vele webes tennivalóinkat.

Hasonló megoldás elérhető egyébként a Firefoxhoz is, az Opera, illetve a Vivaldi pedig eleve kezeli az egérgesztusokat, ha bekapcsoljuk ezt a funkciót a beállításokban.

Ne maradjon le erről sem!