Pár kattintással elérhető festői effektek videókhoz

Korábban mutattunk több megoldást is arra, miként lehet egy fotót kvázi festménnyé alakítani. E módszer jeles képviselője a Prisma nevű ingyenes mobil app, amelyet iOS-re és Androidra egyaránt letölthet bárki.

Ma viszont egy olyan, szintén ingyenes szoftvert ajánlunk, amelyik nagyon hasonló effekteket tesz rá az általunk kiválasztott videóra.

NeuralStyler

A NeuralStyler ugyan nem mobilon, hanem Windowson vagy Linuxon használható, de ugyanúgy ingyenes, mint a Prisma. A másik különbség, hogy itt nem fotókat, hanem videókat láthatunk el effektekkel. Azt mondjuk túlzás állítani, hogy temérdek ilyen látványeffekt lenne benne, de azért van elég hozzá, hogy kiélhessük művészi hajlamainkat és videóinkból pillanatok alatt mozgó festményt varázsoljunk.

Az eljárás meglehetősen egyszerű: programot letölt, telepít, elindít, videót betölt, effektet kiválaszt, konvertálást elindít, vár (mi a kávézást javasoljuk), örül. Nem éppen bonyolult műveletsor. A kávés rész tetszés szerint cserélhető teázásra, vagy hosszabb videó és gyengébb gép esetén alvásra.

A NeuralStyler offline működik, vagyis a videókat nem kell feltöltenünk sehova, elég, ha a gépünkön vannak. Viszont jó tudni, hogy Windows és Linux esetében is egyaránt csak 64 bites verzió van belőle, így a rendszerünknek is meg kell felelnie ennek a követelménynek.

Ha valaki esetleg nem tudná kibontani a Windows verzió telepítőjét a 7z (7zip) formátumból, annak javasoljuk előtte a 7-zip alkalmazás letöltését. Ez amúgy is praktikus darab, nem csak 7zip, hanem egyéb tömörítvények kocsimagolásához is.

Ne maradjon le erről sem!