5 nélkülözhetetlen Chrome kiegészítő a tanuláshoz

A Chrome-ot már annyi izgalmas és hasznos dologgal bővítettük az elmúlt hónapokban, hogy az ember azt gondolná, több lehetőség nincs. De az a helyzet, hogy a Chrome kimeríthetetlen háttérrel rendelkezik, ha beépülőkről van szó. Így aztán most összeválogattunk öt jól használható, praktikus kiegészítőt, amelyek jól jöhetnek a pár napja elindult idei tanévben.

 

myHomework Student Planner

A tanulás ugyebár általában együtt jár a házi feladatokkal is, amelyek elfelejtése korántsem előremutató a tanulmányi eredményeket illetően. A myHomework Student Planner ezen igyekszik segíteni úgy, hogy a leckéket – de akár a tanórákat, különórákat is – átlátható módon vezethetjük benne.

Ha ennél többre vágyunk, érdemes megismerkedni az iStudiez nevű alkalmazással, amelyről itt írtunk részletes tesztet. Használatához ingyenes regisztráció szükséges!

 

Human 3.0

Ha az emberi test van soron a tanulnivalók között, jól jöhet a Human 3.0. Sajnos magyar felület nincs hozzá, de némi angol tudással remekül használható.

Sőt, nyelvtudás nélkül, pusztán a tananyag interaktív, 3D-s kiegészítéseként is tökéletesen megteszi. Egyszerre hasznos és látványos Chrome kiegészítő.

 

Calculator

Egy jó számológép elengedhetetlen, nem véletlen, hogy mutattunk már egyet korábban is. A Calculator viszont a Chrome-ba építhető be, így böngészés közben is állandóan kéznél lehet egy sokat tudó kalkulátor.

A “szalagos” felépítésnek köszönhetően a korábbi számításokat is nyomon követhetjük benne.

 

Unit Converter

A Unit Converter egy minimalista felépítésű mértékegység-konvertáló modul. Segítségével pillanatok alatt átválhatunk mértékegységeket, különféle témakörökben.

Szinte nélkülözhetetlen a tanuláshoz, szóval érdemes telepíteni.

Ha további kategóriákra lenne szükégünk, használhatjuk a teljes online változatot is, egyetlen kattintással.

 

Model Periodic Table

A kémia az a tantárgy, amely vagy megfog valakit az elején és onnantól örök szerelem, vagy a kezdetektől fogva maga az iszonyat minden egyes kémia óra.

Mindkét esetben tudjuk ajánlani a Model Periodic Table kiegészítőt, elvégre teljesen mindegy, hogy az ember szeret vagy sem egy kötelező tantárgyat, attól még tanulni kell. Akkor legalább legyen meg hozzá minden segítségünk. Márpedig ez egy remek periódusos rendszer, sok extra adattal (sajnos szintén csak angolul).

Suli 2016 rovatunkban tovább hasznos szoftvereket és hardvereket találni a tanuláshoz. Felsősöknek és egyetemistáknak egyaránt érdemes átböngészni a kínálatot.

Ne maradjon le erről sem!