Kihagyhatatlan program szabadúszóknak

Egyre többen és egyre több szakmában dolgoznak szabadúszóként. Mint mindennek, ennek az életmódnak is vannak előnyei és hátrányai, egy valami azonban biztos: teljesen más hozzáállást igényel, mint amikor valaki 8 órában, fix időbeosztásban dolgozik valahol. Ráadásul az így munkálkodók sok esetben nem fix összegért, hanem óradíjért dolgoznak, nem egy, hanem párhuzamosan több megbízónak is.
A megbízásokat és azt, hogy pontosan melyik projektre mennyi időt fordítottunk, néha nehéz átlátni. Ezen a problémán segíthet átlendülni az alábbi program.

Program szabadúszóknak

A Chrono Plus egy Macen és iOS eszközökön futtatható kis alkalmazás, amely csekély pénzösszegért (iPhone-ra 2 euró, Macre 5 euró az ára) cserébe rendszerezi megbízásainkat és segít eligazodni azok között, ráadásul a megadott óradíjak alapján azonnal ki is számolja, hogy az adott projekt éppen hol tart bevételi oldalról. Sőt, ha végeztünk, akkor az általunk kiválasztott elemekről rögtön pro-forma számlát is kreál számunkra, egyszerű – viszont teljesen átlátható és tovább szerkeszthető – Excel táblázatként.

A program felületét kicsit szokni kell, de ha már egy-két projektet beállítottunk, onnantól könnyedén átlátjuk, hogy pontosan miket kell megadni. Macen a menüsorban ücsörög, így állandóan kéznél lehet, nem beszélve arról, hogy a feladatokra fordított idő múlását is folyamatosan nyomon követhetjük így.
Projektjeinken belül tetszőlegesen létrehozhatunk feladatokat, s az átláthatóság érdekében ezeket akár színkóddal is elláthatjuk.
Az elvégzett munkákról látványos grafikont is kapunk, hogy lássuk, melyik projektre és feladatra mennyi időt fordítottunk és mekkora lesz a bevétel.
Egy apró észrevétel: a Settings részben sikerül kicsit elrejteni a cégadatokat, amelyek ugyebár fontosak lehetnek, amikor elkészítjük a pro-forma számlát, de tulajdonképpen ha elfeledkezünk konfigurálásról, az sem gond, hiszen az Excel táblát könnyedén tudjuk szerkeszteni, ha Excelünk nincs, akkor ott az Apple Numbers e célra. Ez amúgy nem is árt, mert valamiért nálunk hiába volt beállítva a programban a HUF fizetőeszközként, a pro-formára már dollár került. Mindenesetre ezt két mozdulat javítani és mégsem nekünk kell nulláról összeraknunk a pro-forma számlát.

chrono-plus-ios

Az OS X (MacOS) és iOS alkalmazások között felhőn keresztül tudjuk szinkronizálni adatainkat, így minden eszközünkön látjuk, mivel hol tartunk. A pro-forma előállításra is egyaránt képes a maces és az iPhone-os vagy iPades verzió.
Mindent egybevetve a Chrono Plus egy remekül sikerült, praktikusan használható kis app, amely remek szolgálatot tehet, ha szeretnénk egyszerűbben átlátni, hogy feladataink közül mivel, hol tartunk és a végén könnyedén összesíteni a megbízó felé is, hogy mivel tartozik a munkánkért.

Ha pedig már munkaszervezés: korábban mutattunk néhány remek alkalmazást, amelyekkel fokozhatjuk munkánk hatékonyságát, aki pedig még jobban elmélyedne ebben a témában, annak tudjuk javasolni “Hatékony időmenedzselés paradicsommal” című, ingyenes e-bookunkat a pomodoro módszerről. Ezt innen tölthetik le.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató