A legjobb ingyenes weboldalak fotók átméretezéséhez

Korábban mutattunk már néhány remek ingyenes weboldalt, amelyek segítségével bármilyen fotót gyorsan és egyszerűen átszerkeszthetünk, módosíthatunk.
De mi van akkor, ha nekünk egyetlen, speciális funkcióra, nevezetesen a fotók vagy képek átméretezésére van szükségünk?
Manapság, amikor már a középkategóriás okostelefonok többsége is 8 megapixeles fotókat készít, sokszor lehet szükség a képméret csökkentésére, mielőtt online megosztunk egy fotót.
Ha ilyen helyzetbe kerülünk, nem feltétlenül kell rögtön telepítenünk egy célprogramot, sőt, még csak egy bonyolultabb online képszerkesztőt sem kell gyorsan megismernünk. Mutatunk a hatékony átméretezéshez két remek oldalt.

Resizeonline

A Resizeonline.com talán a legjobb megoldás ha, tényleg gyorsan akarunk végezni a feladattal. Itt csak feltöltjük az adott képfájlt, beállítjuk a kívánt méretet, a leendő, átméretezett kép fájltípusát (PNG vagy JPG), a képminőséget, s aztán pár pillanattal később már tölthetjük is le az átméretezett állományt.

A képarány állítására nincs lehetőségünk, itt csak a fotó leendő szélességét szabhatjuk meg, a magasságot a program automatikusan ehhez igazítja. Ha a gyorsaság a lényeg, ezt válasszuk.

ResizeImage.net

A ResizeImage.net ennél jóval több opcióval büszkélkedhet, így ha extra kívánságaink vannak a méretezést illetően, valószínűleg jobb választás, mint az előzőleg bemutatott oldal.
Százalékosan vagy pixelben is megadhatjuk a tervezett méretmódosításokat, ráadásul ha nem akarjuk tartani az eredeti képarányt, semmi gond, torzítva, vagy torzítás nélkül is változtathatunk rajta. Utóbbi esetben kitöltő színt is választhatunk az érintett területekre. Emellett forgathatunk, áttetszővé tehetünk kiválasztott színeket, vághatunk a képből stb.

A végeredményt pedig BMP, GIF, JPG vagy PNG formátumban exportálhatjuk.
Az oldal előnyei közé sorolandó még, hogy meglehetősen nagy méretű fotókkal is elbír, ráadásul igyekszik veszteségmentesen méretezni (ha kérjük), így a képminőség jó maradhat az átméretezések során (még nagyításnál is).

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató