Hasonló fotók kiválogatása a gépen, egy kattintással

Ha úgy tűnik, túlságosan elárasztották gépünket az egyforma, vagy nagyon hasonló fotók, bizony érdemes elgondolkodni a rendrakáson. Mert az egy dolog, hogy egyre nehezebb lesz kiigazodni a gyűjteményen, de ráadásul helytakarékosság szempontjából sem mindegy, mennyi képfájlt tárolunk a merevlemezen, SSD-n.

Hasonló fotók kiválogatása

Mivel a hasonló fotókat nem feltétlenül tárolja az ember mindig egy mappában, nehézkes az összehasonlítás, ha manuálisan csináljuk.
A Visipics nevű kis alkalmazás viszont segíthet nekünk a rendrakásban. Ezzel a programmal pillanatok alatt átnézhetjük akár a teljes számítógépet is, hogy begyűjtsük az azonos (de például más néven tárolt), vagy csak részleteiben hasonló (átméretezett, kicsit megvágott, különböző fájlformátumban tárolt stb.) fényképeket.

Meglehetősen ügyes szoftver, amely nem jön zavarba attól sem, ha egy képet nem csak egyszerűen duplikáltunk, de közben megvágtuk, majd másik formátumban mentettük el. Az Options menüben tovább finomíthatjuk az alaposságát (elforgatott fotók figyelése stb.)
A fellelt képeket átlátható listába rendezi, mi pedig kiválogathatjuk, hogy az azonos tartalmúak közül végül melyeket szeretnénk megtartani. Természetesen csoportos törlésre is van lehetőség.
A program ingyenes, letölteni innen lehet. Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon gyorsan és egyszerűen megoldható vele a hasonló fotók kiválogatása.

S ha már fotóknál tartunk, egy másik hasznos kis alkalmazást is mutattunk a minap, amelynek segítségével a GPS és EXIF adatok törölhetők a fotókból, például publikálás előtt.

Ne maradjon le erről sem!