E-mailek biztonsági mentése teljes kényelemben

Ha valaki a szerveren tárolás mellett szereti offline is biztonságban tudni fontos leveleit, annak néha nem árt egy biztonsági mentést készíteni róluk. Akár a Gmail fiókunk teljes tartalmát, akár az Outlook vagy a Thunderbird levelezőkben tárolt gyűjteményünket szeretnénk biztonságban tudni, megfelelő segédprogram nélkül a biztonsági mentések készítése sokszor kész rémálom.

 

E-mailek biztonsági mentése, pár kattintással

Szerencsére erre a célra is akadnak remek szoftverek. Ilyen például a MailStore, amely otthoni felhasználók számára teljesen ingyenes, de kis cégek esetében is érdemes elgondolkodni a befektetésen (A MailStore Server ára 5 felhasználó esetén 295 euró).

 

mailstore-1

 

Mi most azonban a MailStore Home-ot vettük szemügyre, amely kiváló választás, ha leveleinket úgy szeretnénk biztonságban tudni, hogy nem áttekinthetetlenül őrizzük azokat egy ZIP fájlban, miután sikerül valamilyen furmányos módon lementeni őket a szerverről vagy levelező kliensünkből. Utóbbi lehet az Outlook, a Thunderbird, a Windows Mail, a Windows LiveMail vagy a SeaMonkey. De Microsoft Exchange, Gmail, vagy tetszőleges IMAP és POP3 szerverekről is készíthetünk másolatot.

 

mailstore-3

 

A MailStore Home ráadásul nem egyszerűen lementi és becsomagolja a fájlokat, hanem kereshető adatbázist készít róluk, így a mentett levelek között teljes kényelemben tudunk keresni.
Sőt, ha úgy állítjuk be, még a csatolmányokat is indexeli, így később azok tartalmára is kereshetünk archívumunkban.

 

Átlátható és kényelmes

Maga a folyamat amúgy nagyon egyszerű, csak megadjuk a mentendő szerver elérési adatait, vagy kiválasztjuk a kívánt levelezőprogramot, megadjuk, hogy teljes mentésre, vagy csak levelezésünk bizonyos szempontok alapján csoportosított részeinek mentésére van szükségünk, majd elindítjuk a műveletet.

 

mailstore-2

 

Méretesebb levélfiók esetén ez persze nem lesz két perces művelet, de később, ha már csak kiegészítő mentéseket indítunk el, természetesen nem az egészet kezdi előről a program, így olyankor már gyorsabban befejeződik a mentés.
Praktikus lehetőség, hogy korábban exportált PST vagy MBOX fájlokat is archiválhatunk, így azok tartalma is kereshető lesz a MailStore-ban.
A visszaállítás is hasonlóan egyszerű, egy-egy kattintás, s máris visszanyerhetjük a kiválasztott e-mailt, vagy akár a teljes levelezést is visszatölthetjük levelezőprogramunkba.
A MailStore Home ingyenes, gyors, egyszerűen használható és magyar nyelvű, így ha valakinek fontos, hogy leveleiről biztonsági mentés készüljön, annak érdemes próbára tennie ezt a programot.

Ne maradjon le erről sem!