Profi vágólap-menedzser, ingyen: turbózzuk fel a másolást Windowson

Nem is olyan régen mutattunk egy – szerintünk – zseniális vágólap-menedzsert OS X-re, amely nagyon látványos és praktikus megoldást nyújtott azoknak, akik a bágólapra másolt dolgokat egy időre elmentenék és aztán később tetszőleges sorrendben, vagy egyszerre illesztenék be azokat új helyükre.
Ezúttal egy hasonló megoldással szolgálunk, csak most Windowsra.

 

Profi vágólap-menedzser, ingyen

A ClipClip ugyanazt valósítja meg Windowson, mint az említett másik alkalmazás OS X-en. Igaz, a készítők kevésbé áldoztak a látvány oltárán, de ettől még ez a program is remekül használható.

 

Segítségével szépen összegyűjthetjük a Ctrl + C kombinációval vágólapra másolt dolgokat (elérési utak, szövegrészek, mappák, fájlok, képek stb.), majd később egy listából választva (ez alapértelmezésben a Ctrl + Shift + V kombinációval hívható elő, ekkor az egérkurzor aktuális pozíciójában jelenik meg) beilleszthetjük azokat.
A program külön megnyitható Manager… ablakában arra is van lehetőségünk, hogy szerkesszük a másolatokat, illetve el is menthetjük azokat későbbi felhasználásra, így tulajdonképpen napok múlva is rendelkezésre állnak, egyetlen kattintással.


A másolandó anyagok típusát és azok maximális méretét bármikor beállíthatjuk a programban, így ha lassúnak találnánk a működését, ezzel gyorsíthatjuk, illetve nem tárolunk el feleslegesen óriás fájlokat. Mindenesetre mi az alap beállításokkal teszteltük és teljesen elégedettek voltunk az eredménnyel. Sok esetben érezhetően gyorsítja a munkamenetet a használata.

 

Összegzésül

A ClipClip remekül sikerült, s mivel ingyenes, nem kockáztatunk vele, ha munkára fogjuk. Akinek nagyon elnyeri a tetszését, adakozhat is a fejlesztőknek, hogy folyamatos legyen a frissítés.

Ne maradjon le erről sem!