Villámgyors előnézet fájlokról Windowson, ingyen

Van az OS X-ben egy remek funkció, amelyet Quick Look névre kereszteltek az Apple-nél. Ennek annyi a lényege, hogy bármilyen fájlra egyszer kattintva, majd a Space gombot lenyomva, azonnal előnézetet kapunk az adott állományból, anélkül, hogy ehhez meg kellene nyitnunk az erre szakosodott alkalmazást. Gyors és egyszerű módja annak, hogy belenézzünk mondjuk egy dokumentumba, képfájlba, videóba.
Eddig ezt nagyon hiányoltuk a Windowsból, de tessék, immár ez a funkció is megvan!

Előnézet fájlokról Windowson is

Szóval a fenti megoldás immár könnyedén beültethető a Windowsba is, a Seer nevű alkalmazás telepítésével. Ez a program megszólalásig hasonló funkcióval ruházza fel a Windowst: kiválasztjuk a fájlt egy kattintással, Space-t nyomunk, s máris láthatjuk az előnézetet egy felugró ablakban.

Miután kigyönyörködtük magunkat az előnézetben, eldönthetjük, hogy egy kattintással megnyitjuk a fájlt a hozzá rendelt alkalmazásban, megnyitjuk a fájlt tartalmazó mappát, vagy elfelejtjük az egészet, mert nem ezt kerestük és inkább másik állományt vizsgálunk meg hasonló módon.
Ennél egyszerűbben ez már tulajdonképpen nem oldható meg. Számunkra nagy öröm, hogy a Windowsban is tudjuk végre használni ezt a lehetőséget, mert ha az ember vegyítve használja az OS X-et és a Windowst, hajlamos a kedvelt funkciókat a másik rendszerben is megszokásból próbálgatni. Szóval immár nem feleslegesen nyomkodjuk a Space-t egy fájl kiválasztása után a Windowson sem.

A Seer ingyenes, s bár még fejlesztik, a jelenlegi változattal nekünk nem volt problémánk. Természetesen nem mindenevő, de a legnépszerűbb fájlokkal megbirkózik. Érdemes bevezetni a gépünkön!

Aki egyéb OS X funkciókat kíván beültetni a Windowsba, annak ajánlunk még valamit: így használhatja az OS X Launchpad funkcióját a Windowson, szintén ingyen.

Ne maradjon le erről sem!