Instagram fotók letöltése csoportosan, pár mozdulattal

Évek során meglehetősen sok fotó felhalmozható az Instagram kép- és videó megosztón, különösen ha rákattan valaki a lájkok és követők gyűjtésére. Ráadásul ide az ember általában olyan fotókat tölt fel, amelyek valamiért fontosak számára, s bár valószínűleg az Instagram szerveren kellő biztonságban tudhatjuk e képeket, azért néha megfordul az ember fejében, hogy jó lenne a teljes gyűjteményt a saját gépen, vagy egy külső merevlemezen is eltárolni.

Instagram fotók letöltése: Instaport

Mivel ritkán írunk megoldhatatlan problémákról, hűséges olvasóink bizonyára kitalálták már: igen, e célra is tudunk mutatni egy ingyenes eszközt. Ez pedig nem más, mint az Instaport szolgáltatás.


Egy teljesen ingyenes megoldás a fenti feladatra, ráadásul telepítenünk sem kell semmit, csak kedvenc böngészőnkre lesz szükségünk. Abban megnyitjuk az Instaport oldalát, belépünk saját Instagram fiókunk adataival, kiválasztjuk, hogy minden képet, vagy csak egy adott dátumtartományba esőket kívánunk letölteni, majd elindítjuk a folyamatot. Ekkor jön az egyetlen “kényes pont”, mert ha nagyobb gyűjteménnyel rendelkezünk, akkor itt pár perc szünetet rendelhet számunkra a rendszer, de hát épp az ilyen esetek miatt oly fontos a kávé és az ötórai tea létezése…
Ha elkészült a letölthető csomag, választhatunk, hogy a Donate & Download gombbal adakozunk előbb és utána töltjük le a képeinket (a szerver és a fejlesztés bizonyára nem ingyen van, ha tehetjük, támogathatjuk a készítőket), vagy a nagy zöld gomb alatti kevésbé feltűnő Download only linket választva azonnal letöltjük a ZIP fájlt, amelybe fotóinkat pakolták. Ennyi!

Mindent egybevetve Instagram fotóink backupja ezzel a módszerrel igazán nem igényel pilótavizsgát, gyűjteményünk méretétől függően akár pár perc alatt is a gépünkön találhatjuk minden valaha feltöltött fotónkat. Szögezzük le nyugodtan: az Instagram fotók letöltése gyerekjáték

Ne maradjon le erről sem!