OneDrive fotók kikapcsolása a Windows 11 Fényképek alkalmazásában

Még tavaly év végén készítettünk egy összeállítást arról, hogy miként lehet a végletekig kihasználni a Microsoft OneDrive felhő szolgáltatást. Ám miközben a OneDrive valóban remek választás a dokumentumaink, képeink, videóink és egyéb állományaink online tárolására, hogy minden eszközünkön kényelmesen elérhessük azokat, addig közel sem biztos, hogy a Microsoft által elképzelt teljes integrációra mindenkinek szüksége van. Lássuk, miként oldható meg például a OneDrive fotók kikapcsolása a Windows 11 Fényképek alkalmazásában.

OneDrive fotók kikapcsolása a Windows 11 Fényképek alkalmazásában

Szerencsére az, hogy kicsit megregulázzuk a OneDrive ilyen irányú működését, egyáltalán nem ütközik nehézségekbe. Sőt, ha nagyon zavar minket, hogy a Windows 11 saját Fényképek programja alapértelmezésben mutatja azokat a fotókat és képeket, amelyek csak a OneDrive felhőbe feltöltve érhetők el éppen, akkor ezt a funkciót pár kattintással kilőhetjük:

További hasznos cikkek
  • Kattintsunk a Fényképek alkalmazás jobb felső sarkában látható (három pont) ikonra, majd a megjelenő menüben kattintsunk a Beállítások menüpontra.
  • Az elénk táruló felületen kapcsoljuk ki A OneDrive-on (csak felhőben) tárolt tartalom megjelenítése opciót. Ennyi! Ezzel elintéztük, hogy a Fényképek alkalmazás ezentúl csak az offline, a gépen rendelkezésünkre álló tartalmakat mutassa.

Ha ennél kicsit árnyaltabban akarjuk meghatározni a felhőben tárolt képek megjelenítését, sőt, szükségünk lenne minden OneDrive-os képfájl mutatására, akkor a fent említett opció alatt A Fényképek alkalmazásban OneDrive-tartalom is szerepel innen: funkciónál kiválaszthatjuk, hogy esetleg csak a Képek mappa tartalmát, vagy inkább az összes képfájlt mutassa a Fényképek program. Persze csak akkor, ha előtte nem tiltjuk meg neki, hogy bármilyen OneDrive tartalmat megjelenítsen, vagyis a fentebb említett opciót ehhez bekapcsolva kell hagynunk.

Ne maradjon le erről sem!