Outlook levelek elérése Chrome-ban, naptárral, címjegyzékkel, teendőkkel együtt

Még a nyáron mutattuk be a Microsoft akkor még csak készülő és az Edge böngészőhöz elérhető ingyenes kiegészítőjét, amelynek segítségével bárki integrálhatja Outlook levelezését, naptárait, címjegyzékét és tennivalóit a böngészőbe. Azóta eltelt pár hónap, s a cég meglehetősen sok újdonsággal rukkolt elő, beleértve a Windows 11-et, a megújult Microsoft Office 2021 irodai csomagot, s ezúttal ide véve a korábban bemutatott plug-in Chrome-hoz készült változatát is. Ennek köszönhetően mostantól sokkal egyszerűbb lesz az Outlook levelek elérése Chrome-ban, naptárral, címjegyzékkel és persze a teendőinkkel együtt.

Outlook levelek elérése Chrome-ban, naptárral, címjegyzékkel, teendőkkel együtt

Hatalmas változásokon nem ment keresztül a kérdéses plug-in, egyszerűen csak bekerült a Chrome Webáruházába is, így mostantól egyetlen kattintással letölthetjük és telepíthetjük a népszerű böngészőhöz.
Miután ezt megtettük, itt is kapunk egy Outlook ikont az eszkötárra, amelyre rákattintva beléphetünk Microsoft fiókunkba. Ha ez is megvan, több teendőnk nincs. Ettől kedzve ha rákattintunk erre az ikonra a böngésző eszköztárán, azonnal megjelennek leveleink egy felugró panelen. A panel alsó részén pedig válogathatunk, hogy a levelezésre, naptárbejegyzéseinkre, címjegyzékünkre, vagy épp napi teendőinkre vagyunk-e épp kíváncsiak.


Érdekesség, hogy a plug-in nem csak a felsorolt információk megjelenítésére alkalmas. A panelen belül – nagyjából az Outlook okostelefonos változatának stílusában – gond nélkül írhatunk új leveleket, létrehozhatunk naptárbejegyzéseket, vagy felvehetünk újabb tennivalókat. Sőt, ha mégis úgy döntünk, hogy nem lesz elég ez a paneles megjelenítést, mert szeretnénk jobban elmerülni az Outlookos tevékenységeinkben, akkor egyetlen kattintással megnyithatjuk belőle az teljes méretű, online felületet is.
Mindent egybevetve, bár nem korszakalkotó fejlesztésről van szó, azoknak, akik szinte egész nap a Chrome-on belül dolgoznak, kifejezetten kényelmes megoldás lehet, hogy még Outlookos levelezésük és teendőik menedzseléséhez sem kell elhagyniuk a böngészőt, sőt, még csak új lapot sem kell nyitniuk ehhez.

Ne maradjon le erről sem!