Látványos YouTube indexkép készítése videóhoz, online és ingyen

Mai mini ajánlatunkban azoknak szeretnénk segíteni, akik gyakran kínlódnak a Youtube feltöltésénél azzal, hogy megfelelő méretű és jól megkomponált nyitóképet töltsenek fel frissen készült videójukhoz. Mert ugyan a Youtube indexkép készítése adott esetben akár automatizálható is, hiszen a Youtube maga is képes kiemelni több jelenet nézőképét, amelyekből aztán választhatunk, de mégiscsak látványosabb, ha tényleg a megfelelő kép jelenik meg, adott esetben felirattal, címmel kiegészítve. Ezzel kapcsolatban korábban mutattunk már egy remek online alkalmazást, amellyel professzionális megjelenésű indexkép készíthető Youtube videókhoz, sőt, ugyanitt azt is megírtuk, hogyan lehet további képernyőképeket létrehozni a feltöltött Youtube videóhoz. Ma viszont tovább egyszerűsítjük a feladatot, egyetlen, ingyenes és online eszközzel.

ThumbGen.io: látványos YouTube indexkép készítése videóhoz

A ThumbGen.io egy ingyenes online szolgáltatás, amellyel egy-egy látványos YouTube indexkép készítése gyakorlatilag pillanatok alatt megoldható. Ha nulláról szeretnénk megalkotni a kompozíciót és nincs hozzá még alap képünk sem, akkor hagyatkozhatunk a program által véletlenszerűen beválogatott hátterekre is, vagy válogathatunk magunknak megfelelő mondjuk a Pexels.com ingyenes gyűjteményéből. De természetesen feltölthetünk saját fotót is, vagy a videónkból korábban kicsent jelenet képét egyszerű JPG fájlként. Ha pedig szeretnénk a háttérnek szánt képet egy már a Youtube-ra töltött videóból generálni, ez is lehetséges, a Paste Youtube video URL opcióban.

Ha megvan a háttér, már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi legyen a felirat, s az milyen stílusban és elrendezésben kerüljön a képre. Ehhez a ThumbGen.io alapból felad néhány lehetőséget, de ha frissítjük az oldalt, mindig változnak az összeállítások, így válogathatunk, amíg meg nem találjuk a megfelelőt. Ezen kívül a betűtípus és a szöveg mérete változtatható a bal oldali sáv Random Font / Choose Font / Font size opcióiban.

Miután mindent beállítottunk, s az indexképünk előnézete már megfelelően tűnik, nincs más teendőnk, mint rákattintani egyszer, s ezzel letölteni a rendszerünk alapértelmezett letöltési mappájába a Youtube-hoz igazított méretű képet. Ezután pedig könnyedén felölthetjük azt Youtube videónkhoz a Youtube Studio-ban, a Videó adatai / Indexkép részben. Ennél egyszerűbben ez már szinte nem is lehetséges.

Ne maradjon le erről sem!