Heti TOP: beszédfelismerő szoftver és Windows 11 követelmények

Mivel épp a héten léptünk át a szeptemberbe, megmutattuk, hogyan lehet felkészíteni a diákok gépeit az új tanévre, bármely korosztályban. Legyen szó windowsos PC-ről vagy macOS-t futtató Macről, ebben az összeállításban mindkét fél megtalálja, hogy miként teheti rendbe a megfáradt rendszert, vagy éppen milyen alkalmazásokat érdemes telepítenie, amelyek megkönnyíthetik a tanulást.

Emellett annak is utána jártunk, hogy az idén október 5-én megjelenő Windows 11 milyen gépekre telepíthető majd fel. Mire figyeljen, aki új PC-t vásárol, milyen lehetőségei lesznek a régebbi konfigurációkat használóknak, s mire számíthat az, aki egy Apple M1 chippel szerelt Macen futtatná majd az új Windowst néhanap.

Végül pedig átnéztük, milyen új szolgáltatásokat rejt az Alrite beszédfelismerő szoftver teljesen megújult felülete. Ha valakinek szüksége lenne egy hanganyag szerkeszthető szöveggé alakítására, vagy a hangsáv alapján szeretne videókat feliratozni több nyelven, annak ez egy kihagyhatatlan eszköz. Ráadásul akár okostelefonon is használhatjuk, s van ingyenes csomagja is.

Ne maradjon le erről sem!