MP3-as időzítő program Windowsra

Mai tesztalanyunk egy kicsit a winampos időket juttatja eszünkbe, amikor még a programok világában fontos szerep jutott a különféle skineknek, cserélhető felületeknek, amelyek egy része ráadásul valamilyen valóságos tárgy formáját, textúráját igyekezett utánozni. Vagyis egy zenelejátszónak tényleg HIFI torony megjelenése volt, a naptár programok pedig virtuális bőrkötést kaptak. Nos, a ma bemutatásra kerülő MP3-as időzítő program szintén kissé retró megjelenésű, ám a funkcióját tökéletesen teljesíti és a használata is nagyon egyszerű.

MP3 Timer: MP3-as időzítő program Windowsra

Zenelejátszó programokból mutattunk már többet is az elmúlt évek során, ahogy különféle időzítő alkalmazások is szerepeltek már nálunk szép számmal. Az MP3 Timer e két kategóriát vegyíti, bár elsősorban azért inkább az időzítő programokhoz tartozik. Azonban ha a beállított időtartam letelt, nem kezd csipogni vagy éles hangon visítani, hanem elindítja azt az mp3 fájlt, amelyet megadunk neki. Ez lehet zene, hangoskönyv, hangeffekt, bármi, amiről úgy gondoljuk, hogy adott idő elteltével szívesen elkezdenénk hallgatni, vagy kellően felhívná majd a figyelmünket arra, hogy letelt a tervezett idő.

Mint már a bevezetőben is említettük, a program felülete elég retró stílusban készült, de cserébe nagyon egyszerűen használható: a + és – gombokkal léptethetjük az időt a beállításhoz 1 vagy 5 perces időközökkel, az mp3 fájlt pedig vagy egyszerűen rá kell hajítani a program felületére, vagy az Eject gombra kattintva tudjuk kiválasztani. Ha mindent beállítottunk, a Play gombra kattintva elindíthatjuk a visszaszámlálást. Ennyi!

Kétség kívül nem lehet vádolni a program fejlesztőit azzal, hogy túlbonyolították a dolgot, de minden bizonnyal éppen ez lehet az MP3 Timer fő vonzereje. Letölthető 32 és 64 bites változatban egyaránt, s tökéletesen működik Windows 10 alatt. Nem kell telepíteni sem, csak kicsomagolás után az EXE programfájlt emásolni egy olyan mappába, ahol nem lesz útban, majd elindítani. Ráadásul teljesen ingyenes.

Ne maradjon le erről sem!