Animált térképek utazási videókhoz, pár kattintással

Bár egyelőre csak korlátozásokkal tudunk nekivágni a világnak, azért jó esély van rá, hogy idén nyáron sokan elindulnak felfedezni kicsiny országunk csodáit, vagy épp a külföldi látványosságokat. S ha már az okostelefonok világában sokak zsebében ott lapul egy komplett kamera, minden bizonnyal készülnek majd remek felvételek is, akár a család számára, akár a közösségi oldalakon publikálásra. Egy ilyen videót pedig nagyszerűen kiegészíthet az elején egy látványos, térképes animáció, amelyen látni lehet, merre jártunk. Az alábbi online szolgáltatással villámgyorsan hozhatók létre animált térképek utazási videókhoz, ráadásul nem kell hozzá semmiféle előképzettség, pár kattintással összedobható az anyag.

Mult.dev: animált térképek utazási videókhoz, pár kattintással

Mult.dev egy jópofa – és a teszt készítésekor teljesen ingyenes – online szolgáltatás, amelynek segítségével animált utazási térképek hozhatók létre, mindössze pár kattintással. Használhatjuk bármely asztali rendszeren, tetszőleges modern böngészőben.

Először is össze kell állítani az útvonal érintőleges pontjait, azaz listába kell szednünk, hogy melyik városban, országban volt lényeges megálló az utazás során. Mindegyik pontnál jelölhetjük, hogy milyen közlekedési eszközzel (repülő, autó, busz, vonat, bringa stb.) tettük meg a két helység közötti távot.

Ezután kiválaszthatjuk a videó képarányát, vagyis hogy 1:1-es (Instagram és társai) vagy 16:9 / 9:16 arányú (számítógépekre, okostelefonokra optimalizált) végeredményre vágyunk. Miközben mindezt beállítjuk, folyamatos, animált előnézetet kapunk készülő videónkról. Az előnézeti kép jobb felső sarkánál akár a HD felbontást is bekapcsolhatjuk. Végül nem marad már hátra, mint elnevezni a projektet, vagyis átírni az alapértelmezett My Trip feliratot.

Ha mindennel végeztünk, egyszerűen kattintsunk a Create Video gombra, s a rendszer rendereli a végleges videónkat. Ennek elkészülte után több lehetőségünk is van: letölthetjük a videót MP4 formátumban (így felhasználhatjuk a többi felvétellel összevágásra is), vagy a beépítő kód segítségével beemelhetjük azt például egy blogba, weboldalba.

Mindezzel pillanatok alatt végezhetünk, a kész videó pedig rendkívül látványos, szóval remekül színesíthetjük vele utazásos felvételeinket (ha valaki nem tudna miben vágni, emitt összeszedtük a legjobb ingyenes videoszerkesztő szoftvereket, minden rendszerre).

Alternatív animált térképek Macen

Ha valaki Macet és azon iMovie-t használ videók vágására, ugyanilyen animált utazási térképeket hozhat vele létre offline is, internetkapcsolat nélkül. Ráadásul ott a térképek is némileg testreszabhatók.

Ne maradjon le erről sem!