Gamer böngésző iPhone-ra és androidos okostelefonokra

A népszerű modern böngészők, mint a Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera stb. egyik vonzó tulajdonsága, hogy nem csak asztali rendszerekre érhetők el, hanem az okostelefonos platformokra is. Ráadásul a segítségükkel szépen szinkonizálhatjuk a megnyitott lapokat, a könyvjelzőket, mentett jelszavakat és egyéb fontos adatokat, így minden eszközünkön egy pillanat alatt rendelkezésre állnak fontos weboldalaink. Éppen ezért örömteli a hír, miszerint az eddig csak asztali rendszerekre elérhető Opera GX gamer böngésző iPhone-ra és androidos okostelefonokra is megérkezett. Pontosabban heteken belül érkezik, de a bétát már most is bárki tesztelheti.

Opera GX: gamer böngésző iPhone-ra és androidos okostelefonokra

Az Opera gamer változata, az Opera GX már többször szerepelt nálunk. Ez egy teljesen testreszabható, gyors böngésző, amelynek rendszerigénye is skálázható, így beállíthatjuk úgy, hogy gond nélkül lehessen vele böngésző még egy játék futtatása közben is. Ráadásul olyan extrákkal kényezteti a játékos kedvű felhasználókat, mint a cserélhető színvilág és háttérkép, a legújabb gamer hírek, az akciós vagy épp ingyenes játékok ajánlói, integrált chat felületek (Discord, Messenger stb.), Twitch és Reddit integráció, vagy épp zenei aláfestés a kellemesebb böngészési élményhez.

A cég most úgy döntött, előrukkol a mobilos verzióval is. Egyelőre ugyan csak a béta verziók érhetők el (iOS-re a Testflight segítségével, Androdira pedig önálló apk programfájlként, a linkek ebben a cikkben találhatók), de az ígéretek szerint heteken belül érkezik majd mindkettőből a végleges kiadás.

A béták alapján sok panaszunk nem lehet majd az Opera GX okostelefonos verziójára. Teljes kényelemben szinkronizálhatjuk vele az asztali beállításainkat (és viszont), ugyanúgy cserélhető a színvilág, ugyanúgy van kriptobányászat elleni védelem, hirdetéstiltás (kérjük, hogy ezt a Techwokon kapcsolják ki), s persze a gamer hírek, integrált oldalak is ott sorakoznak. Gyors, könnyen használható és hasonlóan az asztali változathoz, ennek is megvan a sajátos gamer hangulata.

Ha valaki már most használná, letöltheti a béta verziókat, de a türelmesebbeknek érdemes kivárnia a pár hét múlva megjelenő stabil, végleges kiadásokat.

Ne maradjon le erről sem!