Testreszabható retró karácsonyfa program a Windows és macOS Asztalára

Még november végén mutattunk be néhány karácsonyi visszaszámláló appot, amelyekkel az okostelefonon lehet nyomonkövetni az idő múlását, egészen karácsonyig. Ma már közelebb vagyunk az ünnephez, s biztosan akad aki már azon gondolkodik, miként öltöztethetné majd a lakást karácsonyi hangulatba. Ám mi egy IT oldal vagyunk, így némileg beszűkült látóterünket nem is annyira a lakás, inkább a számítógép tölti be. De miként lehet ünnepi hangulatot teremteni egy számítógépen? Nos, a karácsonyi háttérképeken kívül remek dísze lehet rendszerünk Asztalának ez a testreszabható retró karácsonyfa program is. Windowson és macOS-en egyaránt beüzemelhetjük.

My christmas tree: testreszabható retró karácsonyfa program

My christmas tree nem feltétlenül hozza a mostanság elvárható grafikai megoldásokat, még csak modernnek sem neveznénk, de ettől még kellemes karácsonyi hangulatot teremthet a Windows vagy a macOS Asztalán.

Sajnos nem ingyenes, de mindössze 1090 forintért letölthetjük a Mac App Store-ból vagy a Microsoft WIndows 10-es Áruházából. A lehetőségei azonosak a két rendszeren, csak a megjelenése tér el egy kicsit, az adott rendszernek megfelelően. 

Lényege, hogy egy viszonylag kis méretű, vagyis a munkában nem különösebben zavaró (amúgy háttérbe küldhető, vagy a többi ablak fölött lebegtethető), animált karácsonyfát varázsolt az Asztalra. Választhatunk három különféle fa közül, s mindegyik esetében beállíthatjuk, hogy milyen típusú díszek – világítás, gömbök, csúcsdísz, masnik, zoknik stb. – kerüljenek rá, illetve azt is, mennyire legyen sűrűn díszítve a fa. Emellett az égősor villogásának sebességét is szabályozhatjuk.

Nem állítjuk, hogy ez maga a tökéletes karácsonyi díszítés, vagy hogy nem tudnánk elképzelni inkább egy 3D-s változatot, de meg kell hagyni, hogy ennek a kis virtuális karácsonyfának is megvan a maga sajátos hangulata. Egy ezrest talán megér, hogy fokozzuk az ünnepi hangulatot a számítógépen.

Ne maradjon le erről sem!