Xeropan Classroom: profi eszköztár és tudásanyag online nyelvoktatáshoz

Még tavasszal mutattuk be az egyik legjobb online és okostelefonos nyelvoktató alkalmazást, amely ráadásul hazai fejlesztés. A Xeropanról mindent elmondtunk a részletes tesztben, sőt, nyáron bemutattuk az időközben megújult – jelentősen modernizálódott – felületet is. Ám a fejlesztők azóta sem pihentek, igaz, a legújabb produktum már nem annyira az egyéni nyelvtanulásra vágyóknak szól, mint inkább a nyelvtanároknak és az iskoláknak, nyelviskoláknak. A Xeropan Classroom egy profi eszköztár és tudásanyag online nyelvoktatáshoz, amely olyannyira hiánypótló termék lett, hogy a készítők elmondása szerint már a megjelenése előtt is több mint tíz országból érdeklődtek iránta. De lássuk, mivel célozta meg a cég az iskolákat, illetve a hazai és külföldi B2B piacot.

Xeropan Classroom: profi eszköztár és tudásanyag online nyelvoktatáshoz

Xeropan Classroom egy digitális oktatási platform, amely segít az adminisztrációban és értékelésben, párját ritkítóan nagy mennyiségű és mélységű tananyagot tartalmaz. Ennek köszönhetően akár a papíralapú tankönyvek kiváltására is alkalmas lehetne.

A készítők célja a hazai és nemzetközi B2B piac meghódítása, elsősorban nyelviskolák megcélzásával, de adott esetben cégek számára is kiváló eszköz ez, hiszen a céges nyelvoktatást ennél kényelmesebben aligha lehet megoldani. Távlati célként pedig akár a hagyományos oktatási rendszer digitalizációjához is hozzájárulhatnak, vagyis egyszer akár a közoktatásban is szembe jöhet velünk a Xeropan Classroom felülete.

Osztálytermen kívüli nyelvoktatás

Maga a rendszer irgalmatlan méretű, 8000 órányi tananyaggal várja a tanárokat és a diákokat, hogy megkönnyítse az online nyelvoktatást. A debreceni csapat által fejlesztett új interaktív oktatási rendszer, a világ bármely országából​ l​ehetőséget nyújt angoltanároknak, hogy a már említett Xeropan több évnyi tananyagát könnyedén felhasználhassák a tanórákon.

Az online felület nyújtotta eszközökkel a tanárok felismerhetik a tanulóik gyengeségeit és erősségeit, ezáltal akár személyre szabott angoloktatást is biztosíthatnak a diákoknak. Ez a megoldás ráadásul remekül működik a távoktatás keretén belül is, ami a COVID-19 mizéria időszakában nem utolsó szempont. Ettől függetlenül a céget nem a vírushelyzet vette rá a szolgáltatás elkészítésére, hiszen a több ezer órányi tananyagot 6 éven át dolgozták ki a Xeropan munkatársai. Így idén végre elérték a céljukat: letettek az asztalra egy olyan platformot, amely akár teljes mértékben helyettesítheti a papíralapú tankönyveket. Emellett pedig természetesen kiegészítő feladatokhoz is kiváló eszköz.

Ne maradjon le erről sem!