Szövegkurzor testreszabása Windows 10-ben: váltsuk át a színt és a méretet

A Windows 10 kifejezetten testreszabható rendszer, a Microsoft számos remek funkciót integrált a rendszerbe, köztük sok olyan apró extrát, amelyekről a legtöbb felhasználó nem is tud, pedig akár napi szinten is hasznosak lehetnek. Ilyen például, hogy ha úri kedvünk úgy tartja, a szövegkurzor testreszabása Windows 10-ben mindössze pár mozdulat: beállíthatjuk a méretét, színét egyaránt. Így sokkal jobban látható, a pozíciójáról egyértelműbb visszajelzést adó szövegkurzorunk lehet a rendszerben és az alkalmazásokban.

Szövegkurzor testreszabása Windows 10-ben

Ahhoz, hogy teljesen egyedi, az ízlésünknek és szemünknek a végsőkig megfelelő szövegkurzort használhassunk a Windows 10-ben, nem kell mást tennünk, mint megnyitni a Gépház / Könnyű kezelés felületet, majd ott rákattintani a Szövegkurzor lehetőségre.

Ekkor a megjelenő felületen egy mintaszövegben láthatjuk, hogy miként festene a szövegkurzorunk, ha épp írnánk valamit egy alkalmazásban. Az előnézet azonnal változik, amint elkezdjük módosítani a jellemzőket. Lecserélhetjük a színt, változtathatjuk a méretet, a vastagságot stb. A színek esetében egy kattintással választhatunk előre definiált, meglehetősen feltűnő színvariációk közül, de ha mást diktált a ízlésünk, akkor egyéni színt is kiválaszthatunk leendő kurzorunknak. Ha végeztünk és úgy érezzük, szeretnénk rögtön használatba venni megújult szövegkurzorunkat, nincs már teendőnk, mint a Szövegkurzor jelzőjének bekapcsolása opciót a Be értékre kapcsolni.

Ettől kezdve a Windows saját szövegmezőiben (keresés stb.), illetve a kompatibilis programokban (például Notepad, vagy a WIndows Áruházból származó alkalmazások), már az új kurzor segíti a munkánkat. Sajnos nem minden programban működik, de ahol igen, ott nagy segítség lehet a mindennapi használat során.

További Windows 10 tippeket és a rendszer lehetőségeit kihasználó hasznos programokat találnak Windows 10 dossziénkban.

Ne maradjon le erről sem!