PDF dokumentumból Excel tábla készítés, online és ingyen

Korábban mutattunk egy rendkívül ügyes PDF szerkesztő szoftvert, amellyel Windowson és macOS-en egyaránt lehetséges a PDF dokumentumok ide-oda konvertálása. Ez volt az Able2Extract Professional, amely többek között azzal tűnik ki a konkurensei közül, hogy döbbenetes profizmussal tudja átalakítani a PDF-ekben található táblázatokat szerkeszthető Excel táblákká (zárójelben jegyezzük meg, hogy a kistestvére a Slim PDF Reader pedig az egyik leggyorsabb PDF olvasó program, szintén Windowsra és macOS-re). De mi van akkor, mi nem vásároltunk semmiféle PDF szerkesztőt, arra viszont szükségünk lenne, hogy néhány PDF-ben meglévő táblázatot átszerkesszünk Excelben. Nos, semmi gond, a PDF dokumentumból Excel tábla készítés ez esetben sem lehetetlen, csak a megfelelő ingyenes, online eszközre van hozzá szükségünk.

PDFtoExcel.com: PDF dokumentumból Excel tábla készítés, online és ingyen

A megoldást a PDFtoExcel.com oldal jelentheti, amely teljesen ingyen áll bárki rendelkezésére és szintén profi módon alakítja át a PDF dokumentumokban található táblázatokat szerkeszthető Excel változattá.

Használata gyerekjáték: az oldal megnyitása után egyszerűen húzzuk rá az átalakítandó PDF fájlt az oldalra, vagy az Upload gombra kattintva jelöljük ki az állományt ás töltsük fel így. Sőt, ha felhő tárhelyünkön tároljuk a PDF fájlt, az sem gond, a Google Drive, Dropbox és OneDrive felhőkből pár kattintással megoldható a PDF átvétele.

Miután ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint várni kicsit. Az ingyenes szolgáltatás egyetlen hátránya éppen ez: maga az átalakítás amúgy villámgyors, de sajnos meg kell várnunk, amíg sorra kerülünk. Mondjuk ez is emberi tempóban megy azért általában. Egy percen belül már tölthetjük is le az Excel táblázatunkat, hogy aztán a saját gépünkön megnyitva azt kedvünkre átszerkesszük.

Az online átalakítás általában hibátlanul megy. Ha nem szkennelt dokumentumról van szó, akkor az sem gond, ha magyar nyelvű a táblázatok szövege, az ékezetekkel is minden rendben lesz. Sajnos szkennelt anyagoknál ez már nem ilyen egyértelmű, mert az OCR funkció ugyan működik az online programban, de nem támogatja a magyar nyelvet (ezzel jelenleg az Able2Extract szoftver is így van). Az angol szövegekkel természetesen ez esetben sincs gond, illetve több más nyelvet is támogat a rendszer.

Mindent egybevetve, ha sürgősen szükségünk lenne egy PDF dokumentum Excel táblázattá alakítására és ehhez épp nincs kéznél semmilyen telepített szoftverünk, az PDFtoExcel.com segítségével kikerülhetünk a csávából. Ha gyorsabb konvertálásra vágyunk, elgondolkodhatunk a Premium csomagok egyikére történő előfizetésről is, de egy-egy alkalomra bőven megteszi az ingyenes változat is.

Ne maradjon le erről sem!