Szülinapi meglepetés: Instagram ikon cseréje akár a korábbiakra is

Döbbenetes, hogy szalad az idő: a celebek egyik kedvelt kommunikációs platformja és persze sokak kedvenc képmegosztó, az Instagram éppen ma lett 10 éves. A készítők pedig úgy gondolták, lehetővé teszik, hogy az app ikonjának segítségével nosztalgiázzunk, így a programban megoldható az Instagram ikon cseréje akár a korábbiakra is. Adott esetben még a legelső Instagram ikon is használhatjuk, vagy az utána következőt, amely hosszú évekig tudta tartani magát, mígnem a modernizálás áldozata lett (mondjuk a többi app ikonjának stílusa is változott, szóval ma már eléggé kilógna a sorból az eredeti, ha megmarad). Mindenesetre mostantól bárki lecserélheti az Instagram app ikonját a régire, vagy adott esetben a modernebb megközelítésből is választhat többféle színkombinációból.

Instagram ikon cseréje akár a korábbiakra is

Bár ezúttal nem kell olyan trükkökhöz folyamodnunk, mint amit pár napja bemutattunk az iOS appok ikonjainak cseréjéhez (ezzel bármelyik cserélhető általunk feltöltött képre), de azért nem annyira egyértelmű a dolog.

A cseréhez először is szükségünk van az Instagram app aktuális verziójára, amit értelemszerűen letölthetünk az App Store-ból, vagy ha már a telefonon van a program, akkor frissíthetjük.

Ha ezzel megvagyunk, nyissuk meg a programot, majd navigáljunk el a Beállítások menüponthoz. A megjelenő oldalon, szépen sorakoznak a lehetőségek, de ne törődjünk velük, hanem kezdjük el lefelé húzni az oldalt. Ennek hatására egyre több kis emoji jelenik majd meg a képernyő tetején. Legyünk kitartóak és húzzuk lefelé a lapot addig, amíg az utolsó kis emoji átvált, a képernyőn virtuális konfettik kezdenek repkedni, s megjelenik a bevezetőben belengetett ikonválaszték.

Érintsük meg a számunkra szimpatikus ikont, amely azonnal cseréli is az épp aktuálist, így ha kilépünk a programból, már a választott külsővel találkozhatunk a Főképernyőn.

Ne maradjon le erről sem!