Látványos színátmenetes téma Firefoxhoz a Mozillától: így tölthető le

Kedvenc alternatív böngészőnk a Firefox, amely amellett, hogy számtalan eszközzel igyekszik védeni a felhasználók privát szféráját, még kellően testreszabható is. Bővíthetjük a funkcióit kiegészítőkkel, illetve kedvünkre alakíthatjuk a megjelenését is. Itt van például egy új, látványos színátmenetes téma Firefoxhoz (Firefox Alpenglow), amelyet egyenesen a Mozilla adott ki.

Firefox Alpenglow: látványos színátmenetes téma Firefoxhoz

A Firefox Alpenglow érdekes, színátmenetes külsőt kölcsönöz a népszerű böngészőnek a lila, rózsaszín és fekete színek felhasználásával. Ezt a témát a Mozilla adja közre a saját böngészőjéhez, ennek megfelelően hamarosan kiválasztható lesz majd az alapértelmezett színtémák (jelenleg egy sötét és egy világos) mellett. Jelenleg még csak a Firefox Nightly (81-es) verziója tartalmazza ily módon, az aktuális (80-as) stabil kiadásban még nincs benne. De ez ne keserítsen el senkit, ugyanis pár mozdulattal beépíthető már most is!

Ehhez nem kell mást tennünk, csak ellátogatni a Mozilla Kiegészítői gyűjtő oldalon a Firefox Alpenglow témához és ott az Install theme gombra kattintani, majd engedélyezni a böngészőnek a téma használatát. Ettől kezdve a Firefox Kiegészítők / Témák felületén egy kattintással engedélyezhető az új téma (ott a Firefox Radiance nevet kapta).

Ez a megoldás természetesen működik a Firefox windowsos és macOS-es változataiban egyaránt, így teljesen mindegy, melyik asztali rendszer előtt ülünk, mindegyiken átszabhatjuk vele a böngésző külsejét. Aki pedig nem szeretné most külön letölteni, mindössze addig kell várnia, amíg megjelenik a Firefox 81-es verziója, ahol már alapból megkapjuk ezt a látványos témát

Korábban egyébként mutattunk már szuper alternatív Firefox témákat is. Így például volt olyan, amelyik az aktuális időjáráshoz igazította a böngésző külsejét és azt is megmutattuk, miként lehet teljesen egyedi színvilágú Firefoxot varázsolni.

Ne maradjon le erről sem!