A Firefox átszínezése teljesen egyedire, pár mozdulattal

Miközben a Chrome egyeduralma viszonylag töretlennek mondható, addig azért nem szabad elfeledkezni a többi praktikus böngészőről sem. Ilyen például a Firefox, amelyhez mi is igyekszünk időről időre tippekkel szolgálni. Így például év elején mutattunk egy nagyon jópofa kiegészítőt, amelynek segítségével automatikusan az aktuális időjáráshoz igazodik a böngésző felülete. Mai témánk kicsit hasonló: a Firefox átszínezése egyedi színvilágra. Mert bár rengeteg téma tölthető le a böngészőhöz, ha mi szeretnénk a legapróbb részletekig testreszabni, ahhoz kell egy kis segítség. Szerencsére nem bonyolult a dolog így sem, pár kattintás mindössze és nagyon felhasználóbarát megoldás.

A Firefox átszínezése saját elképzelésünknek megfelelőre

A Firefox Color oldal tulajdonképpen a Mozilla saját projektje, amelynek segítségével bárki, egyszerűen átvariálhatja a böngésző színvilágát. Ehhez nem kell mást tenni, csak megnyitni az oldalt és egy kattintással telepíteni a plug-int. Ettől kezdve az oldalon látható tervező felület segítségével teljesen átszínezhetjük a böngésző elemeit, kezdve a menütől, a füleken keresztül, a háttérig.

A felületen három nagyobb opciót találunk:

  • Preset themes: itt előre definiált sablonok közül választhatunk, így kevesebb munkával érhetünk el gyors eredményt. Ha bármelyiket kiválasztjuk, később módosíthatjuk annak elemeit, így kiindulási alapnak remek.
  • Custom colors: itt teljesen szabad kezet kapunk, vagyis az eszköztártól a szövegekig mindent átszínezhetünk. A választás eredményét azonnal látjuk a mintán, illetve telepített plug-in esetén a böngésző felületén egyaránt.
  • Custom backgrounds: itt választhatunk előre kapott mintázatokból, amelyek háttérként és a fejléc mintájaként is megjelennek a Firefoxban. Mindegyik átszínezhető. Ha egyik sem a mi világunk, akkor egyszerűen feltölthetünk saját képet is háttérnek.

Telepített plug-in esetén tulajdonképpen semmi mást nem kell tennünk, mint kiválasztani az adott elemek színeit. A változás azonnal látszik a böngészőn. Ennyi! Nem éppen bonyolult eljárás, viszont olykor nagyon jól jön, ha már ráuntunk a Firefox eredeti színvilágára.

Végül egy megjegyzés azoknak, akik Firefox mellett, vagy esetleg helyett Chrome-ot használnak: hasonló átszínezési lehetőség ott is van, erről itt írtunk korábban.

Ne maradjon le erről sem!