Nappalból éjszaka egy fotón, pár mozdulattal

Még a nyár elején mutattunk egy szuper fotószerkesztő alkalmazást, amelyet az Adobe adott ki iOS-re és Androidra, teljesen ingyen. Az Adobe Photoshop Camera (iOS-re innen tölthetjük le, Androidra pedig innen) a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulásra építve alakítja át fotóinkat, különféle szűrők segítségével. Hasonló képszűrőket ugyan számtalan okostelefonos képszerkesztő szoftverben találunk, de az AI támogatás segítségével a PS Camera az égbolt cseréjétől az objektumok körbevágásáig mindenre képes, teljesen automatikusan. Így a végeredmény abszolút lenyűgöző lesz. Ráadásul akadnak olyan szűrők – vagy a programban használt hivatalos elnevezésük alapján Lencsék -, amelyekkel például egyetlen mozdulattal lehet a nappalból éjszaka egy fotón. És nem csak a fényviszonyok változnak meg a képen, hanem jóval látványosabb átalakulás is történik.

PS Camera tipp: nappalból éjszaka egy fotón, pár mozdulattal

Ahhoz, hogy egy nappali tájképből éjszakait varázsoljunk, a PS Camera appban elég pár mozdulat. Nem kell majd a fák, épületek körüli részek maszkolásával foglalkoznunk, vagy letöltögetni a csillagos égboltot, amelyre lecserélhetjük az eredeti fotó napsütéses egét. Mindössze le kell töltenünk a program Lens Library gyűjteményből az ingyenes Night Shift, Interstellar, Celestial, s esetleg még a Reverie lencséket.

Nem kötelező mindet, de mivel fotónként változik, hogy melyik effekt néz majd ki a legjobban, szerintünk érdemes akár mind a négyet letölteni. Ha megvannak, nincs más dolgunk, mint megnyitni a programban a fotógyűjteményből azt a képet, amelyet szeretnénk átalakítani, vagy akár frissen elkészíteni a fotónkat a program saját kamera funkciójával. Utóbbi előnye, hogy itt már fotózás közben kiválaszthatjuk a kívánt szűrőt, így valós időben látjuk, milyen lesz majd a készülő kép az expozíció és az átalakítás után.

A szerkesztőfelületen kedvünkre válogathatunk a lencsék és azok variációi közül. Ha például kiválasztjuk a Night Shift lencsét, majd az ujjunkkal balra/jobbra suhintunk a képen, változtathatjuk a 5 különféle éjszakai égboltot, illetve a kompozícióhoz tartozó színelés, fényeket. Ha pozícionálni szeretnénk a háttér elemeit (például a Holdat), két ujjal elmozgathatjuk azt az eredeti helyéről. Ugyancsak két ujjal van lehetőségünk a nagyítására is. Ha mozgó képet tesz be háttérnek a program (például hullócsillagokkal), azt megállíthatjuk tetszőleges pillanatban, így teljesen egyedi hátteret, pontosabban éjszakai égboltot kapunk. A módszer természetesen az összes lencsénél működik.

A fentieket alkalmazva pillanatok alatt varázsolhatunk egy nappali felvételből sejtelmes éjszakai változatot. Bár a program olykor hajlamos hibázni a fák, drótok stb. körbevágásánál, de az esetek az esetek többségében a végeredmény nagyon meggyőző. Szóval ha nem akarunk hosszasan pepecselni a Photoshopban, érdemes lehet inkább a zsebünkben lapuló okostelefont és a PS Camera appot segítségül hívni e feladat megoldásához. Így lehet a nappali fotóból éjszakai fotó pár mozdulattal, villámgyorsan.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató